Echipele din Formula 1 bat alarma!



Echipele din Formula 1 bat alarma! Scuderia Ferrari a fost prima care a criticat dur pneurile Pirelli, care deţin monopolul în actualul sezon din Formula 1. Aprecierile negative ale constructorului italian au venit după Marele Premiu al Marii Britanii, în care cel puţin şase piloţi au avut probleme cu pneurile.

Etapa a opta din Formula 1, desfăşurată duminica trecută pe circuitul de la Silverstone, s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru mai mulţi piloţi. Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne şi Sergio Perez s-au trezit cu câte un pneu mai puţin, după ce acestea au explodat în timpul cursei.

Probleme cu pneurile au mai avut Fernando Alonso, Esteban Gutierrez şi chiar campionul Sebastian Vettel. După experienţa nefericită de la Silverstone, oficialii de la Ferrari au anunţat că vor depune un demers la FIA, pentru a putea folosi alte pneuri decât Pirelli.

"Să fiu sincer, după ultima etapă de la Silverstone, eu nu mai pot spune că suntem sută la sută pregătiţi pentru curse cu astfel de pneuri. Am avut câteva succese în acest an, cum ar fi cele din Spania sau China, dar performanţa s-a realizat doar în funcţie de condiţiile meteo", a declarat directorul sportiv Ferrari, Massimo Rivola.

Compania Pirelli este furnizorul oficial de pneuri în cursele de Formula 1. În luna mai, o altă echipă, Mercedes, s-a trezit în mijlocul unui scandal după ce, la fel, nemulţumită de Pirelli, a efectuat teste cu pneuri neacceptate de federaţia internaţională de automobilism.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑