"Ауди" выиграла в 4-й раз подряд 24-часовую гонку в Ле Мане



Audi a câştigat cea de-a 81-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Constructorul german a obţinut astfel a 12-a victorie şi a patra consecutivă în competiţia din Franţa.

La volanul maşinii s-a aflat legendarul danez Tom Kristensen, pilot care şi-a trecut în palmares a 9-a victorie din carieră. Toyota s-a luptat din greu pentru a face faţă concurenţilor de la Audi şi s-a clasat pe locul secund, la un tur în spatele învingătorilor. Podiumul a fost completat de prototipul Audi cu numărul 3.

La clasa LM P2 s-au impus maşinile Morgan-Nissan. Două maşini Porsche 911 şi un Aston Martin Vantage şi-au împărţit podiumul la clasa LM GTE Pro, în timp ce la clasa LM GTE Amatori, podiumul a fost ocupat de Porsche 911 şi două maşini Ferrari 458. Echipa fotbalistului Del Piero s-a clasat doar pe poziţia a patra. 

Cursa a fost umbrită de decesul pilotului danez Allan Simonsen, după ce a suferit un accident în al treilea tur al cursei de 24 de ore. Maşina condusă de Simonsen s-a ciocnit violent de bariera de securitate la un viraj, pe o porţiune foarte rapidă. Pilotul a fost transportat în stare gravă la centrul medical al circuitului, unde a decedat după scurt timp.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑