Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Ungariei



Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Ungariei la Formula 1 şi l-a egalat pe celebrul Michael Schumacher la numărul de victorii pe cricuitul de la Hungaroring. Pilotul britanic plecase din pole position şi a reuşit să câştige prima sa cursă din acest sezon.

Campionul mondial din 2008 a fost mai rapid cu zece secunde decât Kimi Raikkonen, care s-a clasat pe poziţia secundă. Pentru Hamilton, aceasta a fost a patra victorie din carieră în Ungaria şi astfel britanicul l-a egalat pe septuplul campion mondial, Michael Schumacher.

Campionul mondial, Sebastian Vettel a pierdut duelul cu Kimi Raikkonen şi a ocupat doar locul trei. Nico Rosberg a fost ghinionistul etapei. Acesta a abandonat cursa cu patru tururi înainte de final, după ce motorul monopostului său a explodat.

În urma acestei etape, Vettel şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul general, având un avans de 38 de puncte în faţa lui Kimi Raikkonen. Clasat pe locul patru la finalul cursei din Ungaria, Fernando Alonso a coborât pe locul trei la general, având de recuperat un avans de 39 de puncte faţă de liderul Vettel.

Următoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe 25 august, în Belgia.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑