Rasmussen, ADN-ul dopajuluiMichael Rasmussen are 39 de ani și a fost unul dintre cei mai importanți cicliști ai deceniului trecut. A câștigat de două ori tricoul celui mai bun cățărător din Turul Franței, iar în 2007 a fost retras din cursă de echipa sa, cu 4 zile înainte de final, când era îmbrăcat în galben, din cauza acuzațiilor de dopaj.

Danezul a negat inițial aceste acuzații, apoi a recunoscut că a folosit substanțe interzise. A fost suspendat, a revenit în curse în 2009, iar pe 31 ianuarie 2013 a recunoscut că a folosit substanțe interzise și s-a dopat din 1998 până în 2010.

Este patron al unei echipe daneze de ciclism și a venit în această lună la Turul Sibiului. Acolo i-a acorat lui Radu Naum un interviu exclusiv în care a vorbit deschis despre dopaj.

Unele mărturii ale fostului rutier sun cutremurătoare, el povestind ce motivație au cicliștii atunci când se dopează și explicând că atunci când vorbești despre doping în ciclism e vorba despre o cultură în acest sport care datează de peste 100 de ani.

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.mdCамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑