Oficial, s-au dopatCiclisul german Erik Zabel şi italianul Mario Cipollini se numără şi ei printre rutierii dopaţi cu EPO în Turul Franţei din 1998, conform informaţiilor conţinute în raportul comisiei de anchetă a Senatului francez pentru lupta contra dopajului.  

Pe lista cicliştilor dopaţi cu EPO în Turul Franţei din 1998 se află mai mulţi italieni, spanioli, francezi şi olandezi. 

De asemenea, italianul Marco Pantani şi germanul Jan Ullrich, aflaţi în această ordine pe primele două locuri la Turul Franţei din 1998, figurează printre rutierii dopaţi cu EPO. Americanul Bobby Julich, aflat pe locul trei, nu se află între sportivii care au recurs la acest produs dopant, după testele retroactive efectuate din 2004, contrar informaţiilor publicate marţi de cotidianul francez Le Monde. Marco Pantani, decedat în 2004, a realizat în 1998 dubla Turul Italiei - Turul Franţei. El nu a fost niciodată depistat pozitiv, chiar dacă a fost exclus de la Giro 1999 pentru un hematocrit prea ridicat. Ullrich a recunoscut că s-a dopat de-a lungul carierei, dar a vorbit doar de autotransfuzii sangvine, nu şi de EPO.  

 

Источник – JurnalTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.mdCамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑