Gigi Becali, încă şase luni în plus în închisoare



Tribunalul Bucureşti a decis, joi, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie, relatează Mediafax. Instanţa a admis în parte solicitarea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de aplicare a unui spor de un an de închisoare. Avocaţii lui Becali au precizat că decizia tribunalului nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri cu MApN şi "Valiza".

Procurorul DNA a arătat joi, la Tribunalul Bucureşti (TB), că Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an.

La rândul lor, avocaţii finanţatorului Stelei au spus că nu ar exista temei legal în baza căruia, la momentul contopirii, să se facă aplicarea unui spor de pedeapsă, aşa cum solicită procurorul DNA.

Totodată, avocaţii au arătat că există temei legal pentru ca, după decontopire, reindividualizare şi recontopirea pedepselor, judecătorul să stabilească suspendarea executării pedepsei datorită profilului socio-moral al clientului lor, dar şi naturii pedepsei, aceasta fiind una mică, aflată sub minimum special prevăzut de legea penală.


 /> 
<table border=  

Источник – Moldova 1


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑