Turcii cumpără din greu fotbalişti cu renume. Topul cu cele mai răsunătoare transferuri



04 августа 2015
Foto: flipboard.com

Legendele fotbalului românesc, Hagi şi Popescu sunt în topul celor mai reuşite transferuri în campionatul Turciei. Clasamentul cu cele mai răsunătoare transferuri reușite până în această vară a fost realizat de UEFA.

Românul Gheorghe Hagi este primul în topul celor mai importante transferuri a jucătorilor străini din campionatul Turciei. El a ajuns la Galatasaray în 1996, fiind transferat de la Barcelona.

Supranumit Maradona din Carpaţi, Hagi este urmat în top de brazilianul Alex, de la Fenerbahce, şi de un alt român, Gheorghe Popescu, care a jucat la Galatasaray în perioada 1997-2001.

Cu Hagi şi Popescu în teren, Galatasaray a obţinut cele mai mari performanţe din istoria clubului. Echipa a câştigat Cupa UEFA, dar şi Supercupa Europei, învingând chiar Real Madrid. Totodată, cu Hagi şi Popescu, Galatasaray a câştigat patru titluri în Turcia.

În topul celor mai răsunătoare transferuri de jucători străini din campionatul Turciei mai figurează ivorianul Didier Drogba, brazilianul Mario Jardel, dar şi Claudio Taffarel.

Forul european a realizat clasamentul după ce în această vară în prima ligă a Turciei au ajuns nume mari din fotbalul mondial, precum olandezul Robin van Persie, portughezul Nani, germanii Lukas Podolski şi Mario Gomez, dar şi camerunezul Samuel Eto'o.

În campionatul Turciei evoluează şi căpitanul naţionalei Moldovei, Alexandru Epureanu, în prezent accidentat. El joacă la formaţia Istanbul Başakşehir.

Noua ediţie a campionatului va începe vineri.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑