RC „Triumf” a Academiei Militare „ Alexandru cel Bun” a revenit din Franţa!



În perioada 05-14 aprilie 2014 , pentru prima oară în sportul cu balonul oval şi a forţelor armate a Moldovei, echipa „RC Triumf” a Academiei Militare „ Alexandru cel Bun” a participat în Franţa la turneu intrenaţional organizat de echipa de rugby a forţelor terestre din Franţa.
RC „ Triumf” a avut parte de un stagiu de pregătire comun cu partea franceză, două meciuri cu clubul de rugby al bazei aeriene 197 şi cel al forţei terestre din Franţa, repurtând o victorie şi o înfrângere, precum şi un program cultural divers.
Turneul s-a desfăşurat în localitatea Versalles, iar organizatorii au invitat echipa să vizioneze meciul din Top-14 a Campionatului de rugby a Franţei pe stadionul clubului de rugby „Racing Metro-92”.

Dorim să reamintim că echipa de rugby a Academiei Militare „Alexandru cel Bun” este prima echipă militară din Republica Moldova şi pentru prima oară în istoria rugby-ului moldovenesc a particiapt la un turneu internaţional cu echipe similare din ţările Uniunii Europene.

Vasile Revenco , preşedintele FRM, a declarat: „ Este important ce a reuşit academia militară „Alexandru cel Bun” într-o perioadă foarte scurtă. Participarea la un turneu intrenaţional cu echipe similare a armatelor ţărilor europene este rezultatul muncii comune a Ministerului Apărării al Republicii Moldova , conducerii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” şi FRM.
Doresc să felicit pe sportivi , antrenori şi conducerea academiei militare pentru eforul depus şi rezultatul obţinut în Franţa.”

Источник – Федерация регби


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑