Igor Negrescu: «Vreau să mă uit la clasament doar la finalul campionatului»



07 октября 2013
/><br /><p>La finalul meciului «Dinamo-Auto» - «Dacia» (1:2), antrenorul principal al «dacilor», <span class=Igor Negrescu a comentat evoluţia jucătorilor săi în cadrul unei conferinţe de presă, unde a răspuns şi la întrebările jurnaliştilor.

- Ne-a fost greu, în primul rând în plan psihologic. Am ştiut că vom întâlni o echipă puternică. Ştiu foarte bine cine lucrează la «Dinamo-Auto», ce fotbalişti experimentaţi are această echipă deaceea nu aş putea spune că a fost un meci uşor. După părerea mea partida a fost una interesantă. Ambele echipe şi-au creat ocazii periculoase şi în multe momente realizarea a lăsat de dorit atât din partea noastră cât şi cea a adversarului. Nu am reuşit să marcăm repede deşi am avut ocazia şi asta şi-a spus cuvântul asupra primei reprize. După ce au ratat, fotbaliştii «Daciei» au început să se grăbească şi să fie tensionaţi.

- Încă în prima repriză aţi efectuat două schimbări, introducând pe teren doi fotbalişti mai mult de creaţie. Se poate spune că v-a nemulţumit acţiunea echipei de start?

- Spre deosebire de meciurile precedente pe teren au apărut trei fotbalişti noi. Înainte de acest meci ne-am confruntat cu problema faptului că avem mai mulţi fotbalişti pe bancă. Am decis să le dau şansa să joace. Nu pot să spun că nu mi-a plăcut evoluţia lor, dar prima repriză nu a arătat aşa cum am vrut eu şi aşa cum a fost repriza secundă. Nu am de gând să dau vina pe jucătorii pe care i-am înlocuit, ba dimpotrivă vreau să le mulţumesc tuturor băieţilor că au obţinut cele trei puncte puse în joc.

- S-a încheiat primul tur din campionat. Cum apreciaţi prima parte a competiţiei interne?

- Până acum au fost destule surprize şi cred că acestea vor apărea şi în continuare. Nu ştiu de ce: sau nivelul campionatului a crescut, sau echipele au început mai mult să se analizeze, dar acum e foarte greu să dai pronosticuri la rezultatele unor meciuri, cum era mai uşor în trecut. Ne-a fost dificil cu toate echipele cu care am jucat.

- Cât de mult vă convine locul din clasament pe care îl veţi ocupa la sfârşitul turului, sau nu vă mulţumeşte?

- Mă mulţumeşte fiecare rezultat pozitiv obţinut. Vreau să mă uit la clasament doar la finalul campionatului. În acest moment nu contează pe ce loc se află echipa, al şaptelea sau al doilea. Vedeţi şi singuri că distanţa între echipe nu este mare şi o victorie sau înfrângere poate mult schimba faţa clasamentului. Voi fi mulţumit doar dacă fotbaliştii vor da totul pe teren şi vor arăta acel joc pe care eu îl cer. Desigur că trebuie să trebuie să obţinem puncte pentru a fi pe primele poziţii din clasament.

- După 11 etape intervine practic o pauză de două săptămâni legată de meciurile naţionalei Moldovei, cum veţi pregăti echipa până la reluarea campionatului?

- În primul rând le voi permite fotbaliştilor să se odihnească. În ceea ce priveşte partidele amicale, încă nu am decis. Vreau ca băieţii să ia o mică pauză pentru a fi alături de familiile lor, iar mai departe staff-ul tehnic va încerca să facă tot posibilul ca la reluarea competiţiei, fotbaliştii să fie pregătiţi atât din punct de vedere fizic cât şi psihologic. Încă o dată, ne aşteaptă o perioadă complicată: «Tiraspol», «Zimbru», «Veris», deaceea fotbaliştii trebuie să se odihnească. Au meritat asta.

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑