Tricolorii sunt optimişti înaintea campaniei de calificare la Euro 2015



09 августа 2014

 

**VIDEO** Tricolorii sunt optimişti înaintea campaniei de calificare la Euro 2015

Naţionala de baschet a României se află în faţa debutului în campania de calificare pentru Campionatul European din 2015. Jucătorii pregătiţi de Marcel Ţenter vor juca primul meci în deplasare, contra Slovaciei, duminică, în direct la Digi Sport 3 de la ora 19:00. Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată, în urmă cu 15 ani, atunci când Slovacia s-a impus clar, cu 90-59. Optimismul este însă la el acasă în tabăra tricolorilor înaintea meciului de la Pezinok.

„Abordăm cu optimism aceste jocuri, însă suntem conștienți de valoarea echipelor și de valoarea jucătorilor noștri. Avem șansa noastră, foarte multe lucruri depind de primul meci, din Slovacia, în condițiile în care vom câștiga acest meci putem vorbi despre un început bun care ne-ar putea da speranțe în vederea meciului cu Suedia, care este o altă piatră de hotar.

Ceea ce contează pentru noi este să ne construim mentalitatea asta de învingători și pentru asta avem nevoie de primul meci”, a declarat Marcel Țenter, selecționerul României.

Starul naţionalei, Vlad Moldoveanu, crede în şansele României de a câştiga primul meci din grupa de calificare. Letonia şi Suedia sunt celelalte adversare din grupă ale tricolorilor, care nu au mai ajuns la un turneu final de 28 ani. Câştigatoarele celor şapte grupe, precum şi cele mai bune 6 echipe clasate pe locul secund, se califică în fazele finale ale competiției.

„O victorie ne-ar da un ascendent moral pentru meciul cu Suedia și după aceea cel cu Letonia, meciurile tari din grupă. E important să nu pierzu cu penultima sau ultima din grupă”, a spus Vlad Moldoveanu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑