Iker Casillas, decorat cu Marea Cruce a Ordinului Regal pentru merite deosebite în sport



Foto: sabc.co.za

Legenda fotbalului spaniol, Iker Casillas, a fost decorat cu Marea Cruce a Ordinului Regal pentru merite deosebite în sport. Portarul în vârstă de 34 de ani a primit această distincţie din partea prim-ministrului Spaniei, Mariano Rajoy. 

Iker Casillas are o carieră impresionantă, iar pentru performanţele obţinute şi evoluţiile sale prim-ministru Spaniei a decis să-l decoreze. Portarul echipei FC Porto a primit cea mai importantă distincţie a statului iberic în domeniul sportului la palatul Moncloa.

"Toţi ştiu că el este unul dintre cei mai muncitori şi mai iubiţi sportivi din istoria Spaniei. El a jucat peste 900 de meciuri la nivel profesionist şi are mai mult de 100 de partide disputate la selecţionata Spaniei", a spus Rajoy

Iker Casillas va bifa vineri meciul cu numărul 165 la naţionala Spaniei în confruntarea cu Anglia şi este deţinătorul recordului de convocări la prima reprezentativă a acestei ţări. Cu "Furia Roja" el a câştigat de două ori Campionatul European şi o dată titlul mondial.

În această vară, Casillas a plecat de la Real Madrid după ce a petrecut 16 ani la gruparea "galactică". Portarul de 34 de ani a cucerit de cinci ori titlul, de două ori Cupa şi de patru ori Supercupa Spaniei. Totodată, Iker Casillas a câştigat cu Real de trei ori Liga Campionilor. 

Источник – PublikaTV


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑