Scandal urias. Comisia Independenta a Agentiei Mondiale Anti-Doping a cerut expluderea Rusiei de la Olimpiada din 2016. Reactia Moscovei - VIDEO




Scandalul urias de dopaj in sportul mondial ia amploare. Ieri, Comisia Independenta a Agentiei Mondiale Anti-Doping a prezentat un raport fara precedent, in care Rusia este principala acuzata si a cerut excluderea acesteia de la Olimpiada din 2016. Imediat oficialii rusi au reactionat. Moscova a transmis ca acuzatiile de dopaj sunt neintemeiate, iar Ministerul rus al Sportului a anuntat ca este deschis la cooperare stransa cu Agentia Mondiala Anti-Doping.

 

Vitali MUTKO, MINISTRUL SPORTULUI, FEDERATIA RUSA: “Am semnat o convenţie de combatere a luptei cu dopajul. Noi am deschis hotarele Federaţiei Ruse. Astăzi orice probă biologică poate fi luată de la sportivii noştri şi poate fi controlată peste hotare. Dopingul nu este o problemă a Rusiei, nu trebuie aduse acuzaţii Rusiei, dopingul este o problemă mondială. ”

 

Sportul mondial a fost lovit de un adevarat cutremur in cursul zilei de ieri, dupa un raport al unei Comisii Independente a Agentiei Mondiale Anti-Doping. Comisia acuza ca atletii rusi s-ar fi dopat la nivel institutionalizat, in timp ce forul national anti-doping se ocupa cu stersul urmelor, faptele fiind cunoscute pana la cel mai inalt nivel, in guvernul rus. Presedintele Comisiei, Dick Pound, a spus ca aceasta practica a dopajului institutionalizat dureaza de zeci de ani, inca din perioada URSS.

 

Dick POUND, AGENTIA MONDIALA ANTI-DOPING: “Noi avem documente, înregistrari şi declaraţii ale martorilor cu care putem lucra. Pentru anul 2016, noi recomandăm ca Federaţia Rusa să fie suspendată. ”

 

Potrivit anchetei comisiei internationale anti-doping, atletii rusi le plateau un procent din castiguri, aproximativ 5%, oficialilor anti-doping de la Moscova, pentru a primi substante anabolizante si pentru a li se ascunde rezultatele reale ale testelor. Comisia a recomandat si suspendarea pe viata a 5 sportivi si 5 antrenori rusi. In acest context, federatia rusa de atletism a anuntat ca in curand va prezenta federatiei internationale de atletism un document privind masurile antidoping ce urmeaza a fi luate.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑