Sportivii japonezi sunt în PERICOL înainte de startul Olimpiadei de tineret



012 августа 2014

 

Sportivii japonezi sunt în pericol înainte de startul Olimpiadei de tineret de la Nanjing. Niponilor li s-a spus să nu poarte echipamentul Japoniei, atunci când se află în afara satului olimpic pentru că ar putea fi atacaţi de chinezi. Asta din cauza conflictului dintre niponi şi japonezi care a avut loc cu 88 de ani urmă.

În 1937, forţele militare japoneze au capturat orașul Nanjing, fosta capitală a Chinei. În urma masacrului, 300.000 persoane au fost ucise, iar aproximativ 80.000 de femei au fost violate de către militarii imperiali japonezi.

Masacrul de la Nanjing nu a fost uitat nici până în zilele noaste. Oraşul chinez organizează în acest an Jocurile Olimpice de tineret, iar sportivii japonezi au fost atenţionaţi să nu fie îmbrăcaţi în echipamentul olimpic pe străzile oraşului, în afara satului olimpic.

Şeful delegaţiei nipone, Yosuke Fujiwara a declarat că sportivii trebuie să fie în afara oricărui pericol în timpul când sunt prin oraş. În cazul în care ei vor fi îmbrăcaţi în echipamentul nipon, sportivii ar putea fi atacaţi de chinezi. Presa japoneză scrie totodată că organizatorii încearcă să intimideze sportivii niponi înainte de competiţii.

Japonia va fi reprezentată la Olimpiada de Tineret de 78 de sportivi. Competiţia va începe pe 16 august şi va dura 12 zile. Jocurile Olimpice de Tineret se vor desfăşura pentru a doua oară.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑