Liga I dă printre cei mai puţini jucători fotbalului mare. Serbia e lider 



 

**VIDEO** Liga I dă printre cei mai puţini jucători fotbalului mare. Serbia e lider 

Românii erau denumiţi "brazilienii Europei", după performanţele reuşite de "Generaţia de Aur" în anii `90. Între timp, lucrurile s-au schimbat pentru jucătorii români, care nu mai sunt la mare căutare în cele mai tari cinci campionate ale lumii (Spania, Anglia, Italia, Germania şi Franţa).

Într-un top al ţărilor care au transferat jucători în "Major 5" în 2014, România este pe penultimul loc, cu şase fotbalişti ajunşi în fotbalul mare. Topul este condus de Serbia, care a dat 39 de jucători, urmată de Polonia (20) şi de Croaţia (16).

></p><p>Cel mai important transfer din 2014 a fost cel al lui Florin Gardoş, care a plecat de la Steaua la Southampton pentru 7,5 milioane de euro. Dinamo l-a cedat pe Dragoş Grigore la Toulouse pentru un milion de euro, în timp ce Ciprian Tătăruşanu a ajuns la Fiorentina liber de contract.</p><p>Serbia are în acest moment aproape 147.000 de fotbalişti legitimaţi, faţă de România, care a înregistrat 110.000 de jucători profesionişti. De asemebea, sârbii dau 130 de jucători în cele cinci campionate de top, în timp ce Liga I oferă numai opt.</p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑