O istorie vie! Localitatea engleză Rugby, în aşteptarea Mondialului



017 сентября 2015
Foto: bleacherreport.com

Localitatea engleză Rugby este în aşteptarea Campionatului Mondial. În acest oraş se consideră că s-a inventat acest gen de sport de către un elev. În localitatea există şi un muzeu de rugby.

Campionatul Mondial de rugby este aşteptat cu sufletul la gură în toată Anglia. O atmosferă specială este însă în oraşul în care se crede că s-a inventat acest gen de sport.

Localitatea Rugby este considerată a fi locul de naștere al jocului, iar William Webb Ellis, un elev de la colegiul din oraş, este considerat inventatorul acestui gen de sport.

La şcoala de rugby din oraşul cu acelaşi nume există şi un muzeu. Acolo se păstrează primele mingi cusute şi diferite echipamente vechi.

"Băieții au creat aceste reguli, le-au mai schimbat, le-au dezvoltat, dar, în 1823, William Webb Ellis a încălcat una din aceste reguli și s-a primit ceva specific. Acum acest sport se numeşte rugby", a spus directorul muzeului Şcolii de Rugby, Rusty Maclean.

Pe durata competiţiei, în incinta fiecărui stadion care va găzdui meciuri la Mondial va fi un loc unde suporterii vor putea vedea primele mingi de rugby, care pe atunci erau cusute cu mâna.

Mondialul de Rugby este al treilea eveniment sportiv al lumii, după Campionatul Mondial de Fotbal și Jocurile Olimpice.

Prima ediţie a Campionatului Mondial a avut loc în 1987, în Noua Zeelandă. Anglia a mai găzduit competiţia o singură dată, în 1991.

A opta ediţie a Campionatului Mondial va începe vineri, cu meciul dintre Anglia şi Fiji. Partida de deschidere va avea loc pe stadionul Twickenham din capitala Angliei.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑