Torje aşteaptă duelul cu Irlanda de Nord: "Dacă obţinem o victorie, suntem 90% calificaţi"



 

**VIDEO** Torje aşteaptă duelul cu Irlanda de Nord:

Gabi Torje nu mai are răbdare până la meciul naţionalei României cu Irlanda de Nord, din preliminariile Euro 2016, care va avea loc pe 13 iunie, la Belfast. Fostul dinamovist crede că o victorie a tricolorilor ar asigura în mare măsură calificarea la turneul final din Franţa.

"Cred că este cel mai important meci al nostru. Dacă vom reuşi să scoatem un rezultat mare, adică o victorie, suntem calificaţi în proporţie de 90%", a declarat Torje, la emisiunea "Fotbal Club".

După cinci etape, România ocupă primul loc în grupa F, cu 13 puncte, în timp ce nord-irlandezii sunt pe poziţia a doua, cu un punct mai puţin. În meciul tur, disputat la Bucureşti în noiembrie anul trecut, elevii lui Anghel Iordănescu s-au impus cu 2-0, graţie unei duble a lui Papp.

În acea partidă, Torje s-a aflat pe teren 80 de minute, iar prestaţiile bune de la Konyaspor, echipă pentru care evoluat de 22 de ori în campionatul Turciei, marcând 3 goluri, îi dau speranţe că va fi titular şi în revanşa de la Belfast.

Cu toate acestea, fostul dinamovist nu ştie dacă va continua în Turcia, unde este împrumutat de la Udinese.

"Mai am şapte etape aici. Oamenii vor să joc în continuare pentru ei, dar încă nu se ştie nimic. Eu am o clauză destul de mare la Udinese, nu ştiu dacă cei de acolo vor accepta din nou să mă împrumute. Eu îmi doresc să joc în continuare în Turcia, m-am simţit bine aici în acest sezon", a explicat jucătorul de 25 de ani.

Fostul dinamovist a comentat şi lupta pentru titlu din Liga 1, considerând că cei de la ASA Tg. Mureş ar trebui să evolueze fără presiune în ultimele etape ale campionatului şi, mai ales, în duelul direct cu Steaua.

"ASA trebuie să aibă constanţă. A jucat bine până acum, dar deja intervine presiunea şi aţi văzut că la Cluj a clacat. Pentru ei este un vis care poate deveni realitate. Au creat în jurul lor o emulaţie şi lucrul acesta se vede.

Orice e posibil. Până la urmă, ei nu au nimic de pierdut. Vin să joace, presiunea e pe Steaua, care este obligată să câştige campionatul. ASA ar trebui să profite de acest meci, să fie un meci frumos pentru ei şi să facă tot posibilul să câştige", crede Torje.

Dinamo este unul dintre arbitrii luptei dintre Steaua şi ASA, alb-roşiii urmând să joace împotriva liderului peste trei etape, dar Gabi Torje este de părere că derby-ul tradiţional al fotbalului românesc va conta puţin în deznodământul campionatului.

"Nu am nici de pierdut, nici de câştigat dacă Steaua ia campionatul. Cred că pentru suporterii dinamovişti va fi o bucurie foarte mare dacă nu se va întâmpla. Însă mai sunt multe meciuri de jucat. Nu cred că dacă Steaua se încurcă în meciul cu Dinamo va pierde campionatul.

Indiferent dacă pe tabelă e Steaua sau FCSB, sunt aceiaşi jucători, aceleaşi culori şi derby-ul e acelaşi. Valoarea jucătorilor să nu credeţi că o ia cineva", a precizat mijlocaşul.

În acelaşi timp, Torje şi-a amintit că şi Dinamo a trecut printr-o situaţie asemănătoare cu cea în care se află acum Steaua, în sezonul 2008/09, când a pierdut titlul în faţa celor de la Unirea Urziceni, după ce s-a aflat mult timp în fruntea clasamentului cu un avans consistent.

"Am păţit-o la Dinamo. Am avut vreo 7 puncte avans, nu ne-am gândit niciodată că vom pierde campionatul, dar am ajuns să jucăm meci decisiv la Urziceni cu doar 2 puncte avans şi am luat bătaie. Au trecut în faţa noastră şi s-a terminat totul. E frustrant să pierzi aşa campionatul", a povestit Torje.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑