Spectacol pe două roţi! În suburbia Capitalei a avut loc campionatul naţional de ciclism



FOTO: publika.md
Spectacol pe două roţi în suburbia capitalei! Pe traseul Chişinău - Băcioi a avut loc campionatul naţional de ciclism. 126 de sportivi au luptat pentru întâietate.
Cicliştii au evoluat în 5 categorii de vârstă şi au concurat pe trei distanţe: 25, 120 şi 140 de kilometri.
Cel mai cunoscut ciclist, care a participat la Campionatul Moldovei, a fost Cristian Răileanu. El evoluează în prezent pentru o echipă italiană, iar anul trecut a reprezentat ţara noastră la Jocurile Europene de la Baku. Răileanu a și triumfat în concursul pe distanţa de 140 de kilometri.
"Maioul campionului Moldovei este foarte bine văzut în Italia, deoarece am avut cu mai mulţi ani în urmă ciclişti precum Andrei Cimil, Pugaci şi demult acest maiou nu a mai fost purtat ", a spus ciclistul.
Pentru tinerii performeri campionatul naţional este o şansă de promovare.
"Acum toţi au văzut ce pot să fac eu şi o să mă considere mai puternic. MUSCA Până acum nu prea luam locul 1, numai 3-4, aşa", a spus ciclistul Cătălin Pâslaru.
Totodată, ciclismul este un gen de sport destul de costisitor.
"Casca costă 100 de dolari, echipamentul - aproape 300 de dolari, încălţămintea - iarăși 100 de dolari. MUSCA Preţul bicicletei variază în jurul a 300-400 de euro", a spus ciclistul Nichita Trifan.
Câştigătorii Campionatului Moldovei au fost premiaţi cu diplome şi au încasat premii financiare cu valoarea cuprinsă între 200 și 800 de lei.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑