În premieră: Moldova a câştigat medalia de aur şi de bronz la Campionatul European de Taekwondo  




 

                                 În premieră: Moldova a câştigat medalia de aur şi de bronz la Campionatul European de Taekwondo

  

 

Campionatul European de Taekwondo WTF rezervat seniorilor s-a desfăşurat în perioada 29.04.14 – 05.05.14 în or. Azerbaidjan, Baku, reunind participanţi din 44 de ţări.  

 

Lotul naţional al Moldovei, sprijinit de Ministerul Tineretului şi Sportului, a fost compus din 7 sportivi şi antrenori.

 

Moldoveanul  Stepan Dimitrov (cat. 54 kg) a cucerit prima medalie de aur din istoria sportului naţional la taekwondo WTF şi a devenit campion european după ce i-a învins, treptat, în optimi pe israelianul Edi Şerbănescu, în pătrimi pe belgianul Si Mohamed Ketbi, în semifinală pe turcul Mehmet Dolas şi în finală pe Georgios Simitisis din Grecia.

 

Conaţionalul Vladislav Arventii (cat.68 kg) a obţinut medalia de bronz la Campionat, impunându-se în optimi în faţa ucraineanului Hrihorii Husraov, în pătrimi în faţa sârbului Ivan Puresevic şi cedând în semifinală în partida cu turcul Servet Tazegul.

 

Sportivul Vadim Dimitrov a evoluat în cadrul competiţiei şi a înregistrat locul V, obţinând dreptul de participare la prima ediţie a Jocurilor Europene,  care se vor desfăşura la Baku în 2015.

 

Rezultatele obţinute de sportivii moldoveni la Campionat situează Republica Moldova pe locul IV după numărul de medalii obţinute, ţara noastră fiind devansată de Turcia, Azerbaidjan şi Rusia.

 

Medaliaţii moldoveni la Campionatul European vor primi premii băneşti din partea Ministerului Tineretului şi Sportului la finele anului curent.  





  


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑