Eugen Zasaviţchi, un jucător promițător.



020 января 2014

Eugen_Zasavitchi

Eugen Zasaviţchi este considerat unul dintre cei mai promiţători mijlocaşi moldoveni! Deşi practică fotbalul mai bine de 10 ani, el a devenit cunoscut după evoluţiile sale la naţionala de tineret. Zasaviţchi a povestit în premieră cum şi-a început cariera de fotbalist şi prin ce a trecut pentru a ajunge titular în Divizia Naţională şi căpitanla selecţionata de tineret.

Eugen Zasaviţchi a început să practice taekwon-do la vârsta de şase ani, însă, după o perioadă, a renunţat la acest gen de sport pentru fotbal. În 2003, mijlocaşul a ajuns la şcoala de fotbal Buiucani.

"Am practicat taekwon-do, însă am renunţat şi am început să joc fotbal cu băieţii în curtea casei. Prima dată am venit aici la Buiucani, la domnul Mihai Andronic", a declarat mijlocaşul lui Veris Eugen Zasaviţchi.

"S-a văzut din prima că este un băiat îndrăgostit de balon şi în general de fotbal. El era un copil specific, avea calităţi de a fi lider în echipă", a menţionat primul antrenor al fotbalistului, Mihai Andronic.

După un an petrecut la CSCT Buiucani, Zasaviţchi a evoluat pentru echipa Liceului Republican cu profil sportiv, acolo unde îşi făcea studiile. Anume de acolo a ajuns la Sheriff, însă nu a mai evoluat la prima echipă. Ulterior, Zasaviţchi şi-a încercat norocul peste hotare.

"Aveam un unchi în Franţa şi am plecat acolo cu ochii închişi, nu aveam pe nimeni cunoscuţi din fotbal.  M-am antrenat cu o echipă din liga a patra din Strasbourg, după care m-a văzut un antrenor şi m-a invitat în Corsica la o formaţia din liga a cincea. Am acceptat, le-am plăcut şi am semnat cu Bonifacio", a mai spus Zasavişchi.

Anul trecut a fost cel mai reuşit din carieră lui Zasaviţchi. Cu el căpitan, naţionala de tineret a Moldovei a obţinut patru victorii în preliminariile Campionatului European şi a încheiat anul pe locul doi în grupă.

"Mi-a plăcut foarte mult evoluţia noastră cu naţionala sub 21 de ani. Acum suntem pe locul doi, iar acesta este cel mai bună performanţă din carieră", a mai adăugat fotbalistul.

"Calitatea asta de a se evidenţia, de a fi lider îşi spune cuvântul şi acum. El este liderul naţionalei de tineret. Până la urmă vedem că are caracter şi sunt sigur că va ajunge jucător la selecţionata mare.  Sunt mândru că a ajuns la un asemenea nivel jucând la naţionala de tineret. Acest fapt mă bucură foarte mult", a subliniat Mihai Andronic.

După evoluţia bună la naţionala de tineret a Moldovei, Zasaviţchi a revenit în ţară şi a semnat vara trecută cu Veris. Acesta a fost titular la noua echipă, iar la sfârşitul lunii noiembrie a înscris în partida cu Speranţa unul dintre cele mai frumoase goluri ale anului în Divizia Naţională.

Eugen Zasaviţchi, în vârstă de 21 de ani, va lupta în 2014 cu naţionala de tineret pentru o calificare istorică la Campionatul European, iar cu echipa de club, Veris are şanse mari să joace în premieră în Cupele Europene.

Источник – divizianationala.com


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑