S-a desfăşurat Conferinţa Deschisă „Republica Moldova 2020.Contribuţia Diasporei la dezvoltarea ţării de origine”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului  



026 августа 2014

 

                     

 

Astăzi, 26 august, în sediul Universității Libere din Moldova a demarat Conferinţa Deschisă „Republica Moldova 2020.Contribuţia Diasporei la dezvoltarea ţării de origine”, organizată de Institutul pentru Iniţiative de Dezvoltare Economică Avansată, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Ideea organizării conferinţei a fost lansată de către un grup de reprezentanţi ai Diasporei, pentru a scoate în relief capacitatea diasporei de a contribui la dezvoltarea ţării de origine prin partajarea expertizei, experienței profesionale şi a deprinderilor de viaţă obținute în Occident şi în restul lumii.

La întrunire au participat Preşedintele Parlamentului Igor Corman, şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova Pirkka Tapiola, miniştri, lideri de opinie, reprezentanţi ai societăţii civile, ai diasporelor moldoveneşti din 10 ţări ş.a.

Structurată sub forma a şase ateliere de lucru, cu moderatori experimentaţi în domeniile respective, conferinţa a avut ca materie primă contribuţiile participanţilor, cetăţeni ai RM stabiliţi în diverse ţări ale lumii, cu experienţă academică şi profesională dintre cele mai variate. Rapoartele şi analizele fiecărui atelier vor fi prelucrate, iar concluziile conferinţei vor fi date publicităţii ulterior.

Un loc aparte în cadrul Conferinţei va fi acordat experţilor cercetători în domeniul migraţiei, atât din Republica Moldova, cât şi din afara ţării.

Conferinţa Deschisă „Republica Moldova 2020.Contribuţia Diasporei la dezvoltarea ţării de origine” se desfăşoară la Chişinău în perioada 26 – 27 august curent.

 





  


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑