Misiune dificilă pentru arcașii moldoveni. Ce trebuie să facă pentru a se califica la Jocurile de la Rio



01 мая 2016
foto simbol: itascaparkdistrict.com
Primul turneu de calificare la Olimpiadă din 2016 pentru arcaşii moldoveni va fi Campionatul European de la Nottingham. Competiţia este programată în perioada 23-29 mai.
Pentru a obţine biletul pentru Jocurile Olimpice de la Rio, sportivii din Moldova trebuie să se claseze pe podium.
La Olimpiadă se pot califica sportivii care se vor clasa pe locurile patru sau cinci. Acesta s-ar putea întâmpla dacă pe unul din primele trei locuri se vor poziţiona arcaşi deja calificaţi la Jocurile Olimpice.
Cele mai mari şanse de a ajunge la Rio din lotul naţional le au Dan Olaru şi Alexandra Mîrca.
"Cred că e posibil. Patru ani în urmă s-a putut, de ce acum să nu se primească?! Dacă voi avea noroc şi voi ajunge la rezultatul dorit în această lună, atunc cred că va fi posibil de calificat", a precizat Dan Olaru.
La Europene, Moldova va fi reprezentată de patru sportivi. Pe lângă Olaru şi Mîrca la competiţia continentală vor evolua Dumitru Dancov şi Alexandru Melnic.
"Cu cât mai mulţi sportivi are o ţară la Europene cu atât şansele la succes cresc. Un sportiv poate să nu ajungă să obţină calificarea la Olimpiadă, dar poate să-şi ajute colegul, eliminând un adversar puternic. Practic este o tactică care trebuie folosită", a spus antrenoarea lotului naţional de tir cu arcul, Irina Cecanova. 
Lotul naţional de tir cu arcul a avut evoluţii de excepţie în acest an. Dan Olaru a devenit vicecampion mondial la juniori. Echipa Moldovei a mai câştigat aurul la Grand Prix-ul din Bulgaria.
Antrenoarea lotului naţional crede că Moldova merită cel puţin două cote la Olimpiadă:
"Pentru orice antrenor visul este Jocurile Olimpice. Eu privesc lucrurile real şi văd cum ei muncesc. În acelaşi timp înţeleg că uneori se întâmplă ca sportivul să nu aibă noroc. Da eu sper că vom obţine calificări la Olimpiadă, pentru că Dan şi Alexandra merită acest lucru."
Dacă sportivii noştri nu vor reuşi să obţină calificarea la turneul din Marea Britanie, atunci ei vor avea posibilitatea să lupte pentru cote olimpice la competiţia mondială de calificare. Aceasta va avea loc în perioada 12-19 iunie în Turcia. 
"Sper ca să rezolv soarta calificării încă după prima competiţie. Şi aşa am multe probleme în luna mai. Am de susţinut examene şi ar fi ok pentru mine să mă calific în această lună", a menționat Dan Olaru.
La Olimpiada precedentă, Moldova a fost reprezentată la proba de tir cu arcul de Dan Olaru. El a devenit atunci primul sportiv moldovean care a obţinut cota olimpică la masculin. Olaru a fost şi port-drapelul Moldovei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑