SCANDAL în boxul mondial: Bute a ratat titlul WBC din cauza unei erori de computer



01 мая 2016
foto simbol: digisport.ro
Boxerul român, Lucian Bute a remizat cu Badou Jack în meciul pentru centura WBC la categoria supermijlocie. Astfel, titlul a rămas la boxerul suedez.
Doi arbitri judecători au punctat egalitate, în timp ce al treilea l-a dat pe Jack învingător. Decizia arbitrilor a stârnit polemici enorme în boxul mondial, iar adversarul lui Bute a rămas indignat de decizia judecătorilor.
Potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri mai multe, care și-au atins ținta, decât Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179.
Președintele forului mondial WBC, Mauricio Sulaiman, susţine că va deschide o anchetă legată de cei doi arbitri care au indicat remiza.
Bute poate ataca în continuare o altă centură disponibilă la categoria supermijlocie, WBA sau WBO. În versiunea WBA, campion e neamţul Felix Sturm, iar în cea WBO, mexicanul Gilberto Ramirez.
Lucian Bute a rămas cu 32 de victorii în palmares, dintre care 25 obţinute prin knock-out. Românul din Galaţi a mai suferit de-a lungul carierei şi 3 înfrângeri.
Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat centura IBF de nouă ori, cu succes şi a pierdut-o în al zecelea meci.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑