Tata Martino, primul antrenor din istorie care joacă finala Copei America cu două echipe diferite



01 июля 2015

 

**VIDEO** Tata Martino, primul antrenor din istorie care joacă finala Copei America cu două echipe diferite

Argentina are şansa de a pune capăt unei perioade de 22 de ani fără trofeu, după ce s-a calificat în finala Copei America 2015, în urma victoriei entuziasmante obţinute în faţa Paraguayului, scor 6-1.

În ultimul act, vicecampioana mondială va juca împotriva gazdelor competiţiei, Chile, care a trecut cu 2-1 de Peru, în cealaltă semifinală.

Pentru selecţionerul "pumelor", Gerardo Martino, este a doua calificare consecutivă în ultimul act la cel mai vechi turneu continental, după ce, la ediţia precedentă, a dus naţionala Paraguayului în finală, pierdută în faţa Uruguayului.

Astfel, fostul tehnician al Barcelonei devine primul antrenor din istorie care reuşeşte să joace finala Copei America cu două naţionale diferite.

"Suntem foarte fericiţi, pentru că aceşti băieţi au ajuns într-o altă finală importantă în mai puţin de un an. Nu este Cupa Mondială, dar e foarte importantă. Va trebui să muncim mult pentru a învinge Chile în finală, dar azi am făcut un joc bun", a declarat Martino, la finalul întâlnirii.

În acelaşi timp, va fi pentru prima oară în cei 99 de ani ai Copei America când doi antrenori din aceeaşi ţară îşi dispută trofeul. Chile este pregătită de un alt argentinian, Jorge Sampaoli, iar gazdele turneului ţintesc primul succes în această competiţie, după ce au pierdut de patru ori în ultimul act.

"Vom întâlni o echipă chiliană care joacă foarte bine. Au jucători buni şi care joacă împreună de trei ani. Unele idei nu se schimbă, iar chilienii nu se vor schimba. Ne vor presa şi ne vor ataca la fel cum au făcut şi cu ceilalţi adversari", a precizat antrenorul de 52 de ani.

În cazul unui succes în finală, Argentina ar egala Uruguayul la numărul de trofee (15), iar Gerardo Martino va obţine primul său titlu la Copa America.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑