Marc Marquez nu are concurenţă în actualul sezon. Sportivul şi-a trecut în palmares Marele Premiu al Angliei



01 сентября 2014

 

Marc Marquez a mai făcut un pas foarte important spre câştigarea celui de-al doilea titlu consecutiv de campion mondial la Moto GP. Spaniolul a obţinut a 11-a victorie din 12 posibile în acest sezon, după ce s-a impus şi în Marele Premiu al Marii Britanii.

Marc Marquez nu are concurenţă în acest sezon din MotoGP. A 12-a etapă a sezonului, cursa de la Silverstone, a fost câştigată de pilotul Repsol Honda după ce acesta a tranşat uşor duelul cu Jorge Lorenzo. Acesta din urmă s-a instalat pe poziţia de lider imediat după start, însă a pierdut şefia cu şapte tururi înainte de finiş. La final, Marquez l-a devansat pe Lorenzo cu doar 7 zecimi de secundă.

Prin această victorie, Marc Marquez a egalat recordul lui Rossi din 2005 în ceea ce priveşte cele mai multe victorii într-un sezon - 11. Marquez mai are şase etape pentru a-l depăşi pe italian.

Mult mai încinsă a fost lupta pentru locul trei. Valentino Rossi a fost în cele din urmă mai bun decât Dani Pedrosa şi Andrea Dovizioso, reuşind să se claseze pe podium în Marele Premiu al Marii Britanii pentru prima dată de când cursa s-a mutat de la Donington Park pe Silverstone.

Marquez şi-a mărit avantajul în fruntea clasamentului mondial după acest nou succes, acumulând 288 de puncte. Dani Pedrosa, doar al cincilea la Silverstone, este al doilea cu 199 puncte, în timp ce Rossi este al treilea si la general, cu 189 puncte.

La clasa Moto 2 a câștigat spaniolul Esteve Rabat, fapt care l-a ajutat să își mărească avansul în clasamentul general. La Moto 3, Alex Rins a obținut prima victorie din sezon, dupa o cursă în care primii trei au fost despărțiți de doar 7 sutimi de secundă.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑