Flori, fanfara, sampanie si tort. Cum au fost intampinati olimpicii moldoveni la JO de la Nanjing



01 сентября 2014
Au fost intampinati ca niste eroi, cu flori, fanfara, sampanie si tort. Delegatia Moldovei la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing s-a intors astazi acasa cu un set intreg de medalii: aur la kaiac-canoe, argint la lupte libere si bronz la lupte feminine.

 

Tatiana DONCILA, MEDALIATA CU BRONZ, LUPTE: “Sunt emotianata acum, sunt bucuroasa ca m-au preintampinat prietenele, antrenorii. A fost foarte greu sa inving medalia de bronz. Imi doresc sa fie si aur pe viitor. ”

 

Dumitru CEACUSTA, MEDALIAT CU ARGINT, LUPTE: “Nu am mai fost întâmpinaţi aşa, e prima oară când e atât de frumos. Este plăcut când acasă ne aşteaptă cineva şi suntem susţinuţi. ”

 

Impresionat de primire a fost si ucraineanul naturalizat Serghei Tarnovschi, care a devenit campion olimpic la Nanjing.

 

Serghei TARNOVSCHI, MEDALIAT CU AUR, KAIAC-CANOE: “Ne-au întâmpinat frumos, nici nu m-am aşteptat că aşa vom fi primiţi. / Sunt bucuros că am adus Moldovei medalia de aur. Au fost condiţii foarte grele. În timpul întrecerii a plouat, s-au ridicat valuri mari şi a fost greu să ajung la final. Aştept ca la anul să mă calific deja la competiţiile pentru seniori. ”

 

Pentru pregatirea si participarea echipei olimpice la Nanjing s-au cheltuit peste 3 milioane de lei.  Gratie celor 3 medalii, Moldova s-a situat pe locul 43 in clasamentul printre natiuni. In total au participat peste 200 de tari.

 

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTE CNOS: “Este o echipa foarte buna, omogena, si au tinut pumnii fiecare pentru fiecare ca sa evolueze cu succes. Toti sunt campioni, toti sunt eroi. Cu asa sportivi vom face lucruri mari. ”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: medalii, Nanjing, sportivi,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑