Becali a lămurit problema palmaresului şi a siglei: "Cel mai important e ce scrie aici!" Ce e prevăzut în statut



01 сентября 2015

 

**Becali a lămurit problema palmaresului şi a siglei:**

ÎN DIRECT la Digi Sport 3, Gigi Becali a susţinut o conferinţă de presă, în care a dorit să lămurească problema palmaresului echipei pe care o conduce.

Patronul Stelei a venit în faţa reprezentanţilor presei, după ce şeful departamentului juridic al celor de la CSA SteauaFlorin Talpan, a anunţat, printr-un comunicat, că palmaresul se află în continuare în proprietatea CSA.

"O să încep cu ce s-a vehiculat și cu ce comunicat au dat cei de la Armată, CSA. Ei vor retrogradarea, ca echipa Steaua să nu mai fie înregistrată și că palmaresul face parte din patrimoniul CSA. Eu spun așa: cel mai important lucru este palmaresul. Nu asta este cel mai important? Scrie aici: "Asociația fără scop lucrativ FC Steaua București continuă activitatea sportivă de performanță a secției FC Steaua București din cadrul Armatei și preia în întregime tradițiile glorioase ale acesteia".

Mai este la ei? Vă întreb. Cum să rămână la ei dacă tradiția este preluată de mine? Ca să rămână clar pentru toată lumea. O să vedem ce scrie în statut. Cel mai important lucru este aici, spune așa: "Asociația FC Steaua București are ca atribute de identificare insignă, steag, emblemă și imn propriu, adoptate prin Adunarea Generală". Înseamnă că această entitate își face siglă proprie și emblemă proprie. Deci, cu alte cuvinte, mi-am înființat o societate de fotbal și îmi fac emblema mea. Nu sunt obligat să țin emblema aia, că altfel se desființează Steaua", a afirmat Gigi Becali.

Patronul Stelei a adus apoi lămuriri suplimentare:

"Ei (n.r. CSA Steaua) nu au cerut decât desființarea emblemei. Nu putea să spună Înalta Curte decât despre cererea lor. Am plătit eu datoria de la AVAB, am luat toate datoriile avute la Bancorex, pentru tribuna 1 a stadionului Ghencea, le-am cumpărat eu. Am stins, m-am ținut de cuvânt cu tot ceea ce însemană convenția dintre Armată și societatea mea. Este semnat aici de către generali, de către ministrul Babiuc. În această Adunare Generală s-a votat cuvânt cu cuvânt această tranzacție. S-a aprobat punct cu punct această tranzacție, între FC Steaua București SA și CSA. Spune asta: "SC Steaua București SA va prelua fără nicio altă formalitate locul din Divizia A, subrogându-se toate drepturile Asociației". A preluat tradiția! Am obținut certificatul sportiv. Astea toate s-au făcut cu instanță judecătorească, nu le-am făcut eu.", a mai spus Becali.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga 1. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret. Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑