O pugilistă a refuzat medalia de bronz chiar pe podium, la Jocurile Asiei



01 октября 2014

 

**VIDEO** O pugilistă a refuzat medalia de bronz chiar pe podium, la Jocurile Asiei

Pugilista indiană Sarita Devi a făcut senzaţie, miercuri, pe podiumul Jocurilor Asiei, refuzând să primească medalia de bronz, pe care a agăţat-o apoi la gâtul adversarei sale sud-coreene, cea care a eliminat-o, injust în opinia sa, în semifinalele competiţiei.

Devi, care a urcat în lacrimi pe podiumul categoriei uşoară, a refuzat în mod spectaculos medalia pe care oficialii au încercat fără succes să i-o ofere. La coborârea de pe podium, ea şi-a recuperat medalia, iar apoi i-a agăţat-o la gât sud-coreenei Park Ji-Na, medaliată cu argint la această categorie, în care aurul a revenit unei alte indiene, Mary Kom.

"I-am spus: este pentru tine şi pentru toată Coreea, pentru că tu meritai doar bronzul", a declarat Devi ulterior pentru AFP. "Am făcut asta pentru a protesta în numele tuturor sportivilor şi sportivelor din lume împotriva injustiţiei din sport", a adăugat ea.

Membrii comitetului de organizare a Jocurilor Asiatice s-au simţit 'ofensaţi' de atitudinea indienei, după cum a afirmat un purtător de cuvânt, care a precizat: "Dacă dorea să refuze medalia, ar fi trebuit să nu vină la ceremonie".

Gestul Saritei Daevi, după eliminarea sa controversată, a lăsat în plan secund performanţa compatrioatei sale Mary Kom, care a cucerit prima sa medalie de aur la Jocurile Asiatice, după cinci titluri mondiale la categoriile pai şi semi-muscă, precum şi o medalie olimpică de bronz obţinută la Londra, în 2012, la categoria muscă.

Sursa: Agerpres


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑