”Călcâiul lui Ahile” al Barcei rămâne același. Catalanii continuă să fie vulnerabili la fazele fixe



01 октября 2014

 

**VIDEO** ”Călcâiul lui Ahile” al Barcei rămâne același. Catalanii continuă să fie vulnerabili la fazele fixe

Barcelona a pierdut în fața lui PSG pentru prima oară în acest debut de sezon, în toate competițiile, încasând și primele goluri: nu mai puțin de trei (VIDEO&DETALII). Două din aceste trei reușite ale parizienilor au fost din faze fixe, ceea ce arată că problema ultimilor ani la Barcelona nu a fost rezolvată nici de Luis Enrique.

Se părea că noul antrenor ar fi găsit soluție la una din marile vulnerabilități ale echipei blaugrana: fragilitatea defensivă la fazele fixe. Loviturile libere și loviturile de colț sunt un autentic supliciu pentru catalani, deși se credea că sosirea lui Mathieu și noua ordine tactică impusă de Luis Enrique ar fi rezolvat problema.

PSG a demonstrat, însă, că Barcelona poate fi bătută. Și a arătat și cum. Primele două goluri ale francezilor au venit după faze fixe, la care apărarea blaugrana a clacat. Primul a fost reușit de David Luiz, fundașul pe care și l-a dorit atât de mult conducerea Barcelonei, care a profitat de un balon în careu, după o lovitură liberă trimisă în careu de Lucas Moura. Mascherano, care îl marca pe brazilian, nu l-a putut împiedica.

Al doilea gol a subliniat și mai pregnant debilitatea apărării catalane la faze fixe, venind după un corner la bara a doua, transformat de Verratti.

Luis Enrique a mizat pe un cuplu de fundași centrali Mascherano-Mathieu. A decis, din nou, să-l lase pe banca de rezerve pe Pique. Faptul că nu juca Ibrahimovic, iar PSG ataca prin Pastore, Cavani și Lucas Moura, l-a determinat pe antrenorul catalan să renunțe la înălțime în favoarea vitezei și mobilității. Decizia nu l-a ajutat, însă. Iar trupa blaugrana trebuie să găsească o soluție pentru problema recurentă. Asta înainte de El Clasico, care vine peste trei săptămâni. Meciul Real Madrid-Barcelona se va disputa pe 25 octombrie, de la ora 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Vezi mai jos rezumatul meciului PSG-Barcelona 3-2:


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑