Gest inedit al unei pugiliste! Sarita Devi a refuzat medalia de bronz câştigată la Jocurile Asiatice



01 октября 2014
www.thehindu.com

Indianca Sarita Devi a refuzat medalia de bronz câştigată la Jocurile Asiatice după ce a rămas nemulţumită de decizia arbitrilor, care i-au acordat victoria adversarei sale din semifinale.

Sarita Devi a refuzat să primească medalia de bronz, pe care şi-a asigurat-o după ce a pierdut meciul din semifinale în faţa lui Park Ji-Na, din Coreea de Sud, în cadrul Jocurilor Asiatice. Sportiva din India a refuzat să ia medalia după ce nu a fost de acord cu decizia arbitrilor.

Sarita Devi a urcat cu ochii în lacrimi pe podium, însă a refuzat în mod spectaculos medalia pe care oficialii au încercat să i-o ofere.

La coborârea de pe podium, ea a acceptat medalia, iar apoi i-a agăţat-o la gât lui Park Ji-Na, medaliată cu argint la această categorie, în care aurul a revenit unei alte indiene, Mary Kom.

"Desigur, asemenea lucruri se mai întâmplă uneori. Sportivii care sunt din ţara gazdă a evenimentului sunt favorizaţi. Din păcate, nu am putut câștiga. Știm cu toţii cine a învins şi sunt foarte supărată de acest rezultat", a menţionat Devi.

 Membrii Comitetului de Organizare al Jocurilor Asiatice s-au simţit ofensaţi de atitudinea sportivei din India şi au declarat că pugilista ar fi trebuit să nu se prezinte la ceremonia de premiere.

Gestul Saritei Daevi a lăsat în umbră performanţa compatrioatei sale Mary Kom, care a cucerit prima sa medalie de aur la Jocurile Asiatice, după cinci titluri mondiale, precum şi o medalie olimpică de bronz obţinută la Londra, în 2012.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑