Sâmbătă se va da startul ediției cu numărul 102 a celei mai importante curse de ciclism din lume



03 июля 2015
foto: prosport.ro

Cicliştii sunt pe ultima sută de metri în pregătirile pentru Turul Franţei. Competiţia va începe pe patru iulie, iar unii sportivi sunt entuziasmaţi că startul va fi dat în Olanda.

Turul Franţei va lua startul pentru a şasea oară din Olanda, ţara care are mai multe biciclete, decât locuitori. Din oraşul Utrecht va începe prima etapă, care va fi una de contratimpi, pe o distanță de 13,7 kilometri. Cel mai bun ciclist sub 25 de ani din 2012, Tejay van Garderen a declarat că startul competiţiei în Ţara Lalelelor este un eveniment special pentru el. 

"În urmă cu câţiva ani, evoluam la echipa continentală Rabobank şi locuiam într-un orăşel din Alphen Aan De Rijn, care se află la doar 20 de kilometri de aici. Aşa că mă simt de parcă aş fi revenit acasă. Este ceva special pentru mine", a spus ciclistul Tejay Van Garderen. 

După câteva zile pe pământ olandez și belgian, competiția va ajunge în Franța pe șapte iulie, odată cu sfârșitul etapei a patra.

În total, cicliștii vor avea de parcurs la această ediție a Turului Franței aproximativ 3.400 de kilometri, timp ce 21 de zile. Sportivii vor avea de înfruntat atât arşiţa, cât și temperaturile foarte scăzute în etapele desfășurate în Pirinei sau Alpi. Totuși, Thibaut Pinot, care s-a clasat anul trecut pe locul trei în clasamentul general, susţine că temperaturile ridicate nu vor fi o problemă pentru el.

"Este vară. Trebuie să lupţi cu arşiţa. Sper că va fi un pic mai răcoare în timpul curselor, dar nu avem de ales. Trebuie să ne confruntăm cu temperaturile ridicate", a declarat ciclistul Thibaut Pinot. 

198 de rutieri de la 22 de echipe vor lua startul la ediția cu numărul 102 a Marei Bucle. Alberto Contador, Chris Froome și câștigătorul din 2014, Vincenzo Nibali sunt marii favoriți la primul loc în clasamentul general.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑