Rahal a câştigat a doua cursă din acest sezon de IndyCar. S-a apropiat la 9 puncte de Montoya



03 августа 2015

 

**VIDEO** Rahal a câştigat a doua cursă din acest sezon de IndyCar. S-a apropiat la 9 puncte de Montoya

Graham Rahal a câştigat acasă, în Ohio, a doua cursă în sezonul actual al Indycar şi urcă la doar 9 puncte de liderul general Juan Pablo Montoya. Este a doua cursă câştigata în din ultimele 4 de fiul marelui campion Bobby Rahal - şi el învingător în Mid-Ohio în anii '80, şi doar a treia în cariera începută cu adevărat în 2008.

A fost poate cea mai importantă victorie din viaţa tănârului Graham Rahal, pentru că este prima la care a asistat şi mama sa.
Graham Rahal a ratat calificările, fiind al 13-lea pe grilă - un număr detestat de americani. Însă lui i-a purtat noroc. Doar al 5-lea pilot care câştigă dubla în 2015, Rahal are de recuperat acum mai puţin de 10 puncte în ultimele două curse, în care sunt în joc peste 150 de puncte.

Juan Pablo Montoya conduce încă din debutul sezonului de Indycar, însă ultimele două curse - Iowa şi Ohio, s-au terminat cu clasări în afara topului 10. Mai mult, columbianul de la Team Penske a pierdut în Mid-Ohio puncte şi la al treilea clasat, Scott Dixon, care vine la doar 34 de puncte de poziţia de lider a lui Montoya.

Dixon a plecat din pole, pe care l-a câştigat cu record în calificări, şi a rezistat în fruntea cursei după start şi prima neutralizare, terminând însă doar pe locul 4. Dixon era învingătorul de anul trecut şi lider la capitolul victorii, cu 5 triumfuri în 8 ani de Mid-Ohio. Însă în 2015, el a fost bătut de Rahal, Justin Wilson şi Simon Pagenaud.

La ultima neutralizare, cu mai puţin de 10 tururi înainte de final, Justin Wilson a dat atacul decisiv, fiind ajutat şi de perioada de fortaj rămasă disponibilă. Rahal s-a apărat însă fenomenal în combinaţia primelor viraje şi a terminat câştigător parcursul de 90 de tururi.

Despre ultima neutralizare, Juan Pablo Montoya a acuzat că a fost intenţionată, Sage Karam ieşind voit în decor pentru a-i permite lui Rahal să termine cursa cu combustibilul aflat pe sfârşite. Acuzaţii extrem de dure, însă nejustificate.

Cursa din Mid-Ohio, etapa a 14-a în calendarul de 16 din sezon, a marcat şi o revoluţie digitală: pe monoposturile Chevrolet şi Honda au fost instalate afişaje tip LED care oferă în timp real informaţii extrem de utile şi vizibile, cum ar fi poziţia în cursă, timpul petrecut nemişcat la boxe şi momentul acţionării butonului de Push-to-Pass.

Etapa de duminică a adus a cincea victorie Honda în sezon şi a treia din ultimele 4 curse. Următoarea etapă extrem de dură, de 500 de mile, este programată în data de 23 august, pe celebrul trioval Pocono - cunoscut şi pentru porecla "care viraj 4?".

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑