Paolo Guerrero este primul peruvian cu cel puţin patru goluri marcate la două ediţii ale Cupei America



04 июля 2015

**Paolo Guerrero este primul peruvian** cu cel puţin patru goluri marcate la două ediţii ale Cupei America

Naţionala Perului s-a clasat pe locul 3 la Copa America 2015, după ce a câştigat cu 2-0 finala mică disputată în faţa Paraguayului, la Concepcion.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 89, când Paolo Guerrero a finalizat perfect un contraatac de manual al echipei lui Ricardo Gareca. Atacantul de 31 de ani a ajuns astfel la patru goluri înscrise la competiţia organizată de Chile şi l-a egalat în fruntea clasamentului marcatorilor pe Eduardo Vargas, jucătorul naţionalei gazdă.

În acelaşi timp, Guerrero a reuşit o performanţă extraordinară pentru naţionala peruviană - a devenit primul fotbalist din această ţară care a marcat cel puţin patru goluri la două ediţii ale Copei America. În urmă cu patru ani, în Argentina, atacantul lui Flamengo a fost golgheterul turneului, cu cinci goluri.

Brazilianul Ronaldo a fost ultimul care a marcat cel puţin patru goluri la două ediţii consecutive ale Copei America, în 1997 şi 1999.

La fel ca la ediţia din acest an, vârful care a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Bayern Munchen, Hamburg şi Corinthians a punctat şi în finala mică din 2011, ceea ce înseamnă că Guerrero este primul jucător din istoria celui mai vechi turneu continental al lumii care înscrie în două meciuri pentru locul 3.

În total, vedeta naţionalei Perului are 10 goluri la Copa America, ceea ce îl face cel mai bun marcator al competiţiei în acest secol. În istoria turneului, 23 de jucători au atins această cotă, însă doar patru au făcut-o în ultimii 50 de ani: columbianul Arnoldo Iguaran, argentinianul Gabriel Batistuta, brazilianul Ronaldo şi Paolo Guerrero.

Totodată, Guerrero a ajuns la 25 de goluri înscrise pentru naţională, capitol la care este depăşit doar de legendarul Teofilo Cubillas, care are 26 de reuşite.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑