Lovitură pe piaţa transferurilor din Campionatul Ucrainei. Şahtar Doneţk l-a cumpărat pe Alex Teixeira



05 февраля 2016

Echipa lui Dan Petrescu şi Emil Caras a mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor. Jiangsu Suning l-a cumpărat pe Alex Teixeira de la Şahtar Doneţk pentru suma fabuloasă de 50 de milioane de euro şi a devenit astfel cel mai scump transfer din Campionatul Ucrainei.

Echipa chineză Jiangsu Suning, care este pregătită de Dan Petrescu şi moldoveanul Emil Caras a cheltuit timp de o săptămână 76 de milioane de euro pe transferuri.

După ce l-au achiziţionat pe Ramires de la Chelsea cu 26 de milioane de euro, asiaticii au stabilit recordul perioadei de transferuri din această iarnă.

Jiangsu Suning l-a cumpărat pe Alex Teixeira de la Şahtar Doneţk pentru 50 de milioane de euro. Brazilianul şi-a luat adio de la gruparea antrenată de Mircea Lucescu în limba rusă.

Alex Teixeira va avea un salariu de 12 milioane de euro pe an la deţinătoarea Cupei Chinei.

În acelaşi timp, Şahtar Doneţk a făcut un profit de 44 de milioane de euro. Teixeira a fost adus la gruparea ucraineană în 2010 de la Vasco da Gama pentru doar şase milioane de euro.

Noul său antrenor, Dan Pestrescu încă nu a avut ocazia să-şi vadă noile bijuterii în acţiune şi este de părere că sumele de transfer sunt prea mari.

Echipele din China au transferat în această iarnă mai mult decât cluburile din Campionatul Spaniei şi cel al Germaniei.

Pe lângă achiziţiile astronomice realizate de Jiangsu Suning, campioana în exerciţiu, Guangzhou Evergrande l-a cumpărat pe Jackson Martinez pentru 42 de milioane de euro de la Atletico Madrid.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑