Arturo Vidal a fost desemnat omul finalei Copei America: ”Chilienii aveau nevoie de o asemenea bucurie”



05 июля 2015

 

**Arturo Vidal a fost desemnat omul finalei Copei America:** ”Chilienii aveau nevoie de o asemenea bucurie”

Arturo Vidal, mijlocașul lui Juventus Torino, a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Copa America, după ce Chile a câștigat primul său titlu din istorie, învingând la lovituri de departajare Argentina lui Leo Messi.

Fotbalistul de 28 de ani a vorbit, plin de emoție, la finalul partidei, dedicând trofeul întregului popor chilian.

„Este o mare fericire pentru noi toți și pentru toți chilienii, care aveau nevoie de o astfel de bucurie. Poporul avea nevoie de așa ceva, ceva atât de frumos precum a fi campionii Americii.

Este un succes meritat pentru toți chilienii. E momentul să sărbătorim acest moment”, a declarat Vidal, despre care presa chiliană scria înaintea finalei că s-ar fi înțeles deja cu Real Madrid pentru un transfer din sezonul viitor. 

Antrenorul Jorge Sampaoli a fost la fel de euforic după câștigarea primului trofeu internațional din istoria naționalei chiliene.

”Am reușit să câștigăm trofeul care lipsea acestei naționale. Când văd atâta lume euforică, nu mă pot gândi decât la asta. Este ceva incredibil, de neuitat și care va dura o veșnicie. Le mulțumesc jucătorilor că mi-au permis să fac parte din această uriașă performanță.

Am trecut peste evenimente foarte dificile, dar trebuia să oferim ceva acestor oameni atât de minunați. Simt o emoție teribilă și o recunoștință incredibilă față de acest grup de jucători”, a spus tehnicianul argentinian, devenit primul antrenor din istoria Copei America învingător în ultimul act în fața propriei sale țări.

></strong></p><p><em><strong>„Propunerea echipei noastre a fost superioară celei a Argentinei în ceea ce privește atacul. Acest grup a încercat să joace cu curaj și deschis în fața unei naționale cu fotbaliști uriași. Loviturile de departajare nu au făcut decât să facă dreptate și să arate un rezultat care trebuia să fie câștigat deja dinainte de penalty-uri.</strong></em></p><p><em><strong>Nu este meritul meu. Este meritul unui grup de jucători care au participat chiar mai mult ca mine la asta. Am făcut istorie. Mereu îmi voi aminti de acest stadion, pentru că aici am avut parte de cele mai multe bucurii”</strong></em>, a mai declarat Sampaoli.</p><p><span style=Vezi rezumatul finalei Copa America, Chile-Argentina: 

 


 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑