FOTO& Fiesta națională la Santiago! Mii de chilieni au sărbătorit în stradă câștigarea Copei America!



05 июля 2015

 

**FOTO&VIDEO** Fiesta națională la Santiago! Mii de chilieni au sărbătorit în stradă câștigarea Copei America!

Chile a reușit, după 99 de ani și 173 de meciuri jucate la Copa America, să câștige primul său trofeu la cea mai veche competiție inter-țări din lume! A făcut-o pe propriul teren, la Santiago, și în fața Argentinei înțesate de jucători de talie mondială, în care strălucește Leo Messi, cel mai bun jucător din lume.

Nu e de mirare, așadar, că acest triumf istoric a fost sărbătorit la Santiago ca o sărbătoare națională! Zeci de mii de chilieni au ieșit din case și au împânzit străzile orașului, strigându-și bucuria până târziu în noapte.

La un moment dat, suporterilor ieșiți pe străzi li s-a alăturat și lotul naționalei pregătite de Jorge Sampaoli, care au venit cu trofeul pentru a-l prezenta publicului, imediat după ce au părăsit Stadionul Național Julio Martínez Pradanos, acolo unde a avut loc ceremonia de premiere a câștigătoarei Copa America.

Vezi video de la festivitatea de premiere:

 

Vezi video cu bucuria chilienilor după câștigarea trofeului:

Nu înainte, însă, ca jucătorii chilieni să ducă prețioasa Copa America la Palacio de la Moneda, unde au fost primiți și felicitați de înăși președinta statului Michelle Bachelet.

Vidal, Alexis și compania au intrat în Palatul Prezidențial scandând ”Chile, campeon, Chile, campeon!”, potrivit presei din Santiago. Ulterior, jucătorii proaspeți campioni ai Americii de Sud au cerut șefei statului să acorde luni, 6 iulie, zi liberă națională pentru ca fanii să se poată bucura o zi în plus de performanța istorică reușită de naționala chiliană. Râzând, președinta le-a răspuns: ”Vom vedea, pentru că trebuie să modificăm legi pentru a putea decreta luni sărbătoare națională”.

Jucătorii lui Sampaoli și-au salutat apoi suporterii de la balconul prezidențial, prezentându-le trofeul mult râvnit. Ulterior, jucătorii chilieni au plecat, cu un autobuz descoperit, într-un tur al capitalei de aproape 6 milioane de locuitori, pentru a arăta trofeul tuturor fanilor.

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑