Jorge Sampaoli, argentinianul care și-a învins țara: "Penalty-urile au făcut dreptate!"



05 июля 2015

 

**VIDEO** Jorge Sampaoli, argentinianul care și-a învins țara:

VIDEO Chile - Argentina 0-0 (4-1 d.l.d.). Un antrenor argentinian a învins Argentina lui "Tata" Martino și a lui Messi. Jorge Sampaoli a adus primul trofeu Copa America pentru Chile, după o finală încinsă.

"Vreau să le mulțumesc jucătorilor că mi-au permis să fac parte din asta.", afirmă tehnicianul care a preluat banca tehnică a noii campioanei a Americii de Sud. A făcut din Chile o e echipă care, la această ediție de Copa America, și-a dominat toate adversele. A făcut-o inclusiv în finală, când a avut 56% posesie în fața finalistei Cupei Mondiale de anul trecut.

"Ideea a fost ca noi să fim protagoniștii", explică Sampaoli, care a găsit, prin această tactică, antidotul pentru jocul lui Lionel Messi.

"Penalty-ul lui Alexis mi-a adus o bucurie incredibilă. Penalty-urile au făcut dreptate, pentru că totul s-a încheiat cu scorul corect. Chile a oferit mai multe decât Argentina în timpul meciului. Acești jucători au făcut o treabă grozavă.

Au căutat acest trofeu. N-am văzut un meci în întreaga competiție care să arate că Chile nu a fost mai bună decât rivalele sale. Vreau să mă bucur de moment împreună cu jucătorii mei. Am câștigat Copa America aici, în Chile, cu acești suporteri euforici. Vreau să le mulțumesc jucătorilor că mi-au permis să fac parte din asta.", a spus Jorge Sampaoli, în cadrul unei conferințe de presă.

"În ceea ce privește volumul de atac, Chile a fost superioară Argentinei. Am fost capabil să dominăm, să avem mingea împotriva unei echipe puternice precum cea a Argentinei. Chile a făcut un meci mare și am avut oportunitatea de a câștiga în 90 de minute. Îmi scot pălăria în fața acestor jucători.", a adăugat selecționerul argentinian al chilienilor.

"Ideea a fost ca noi să fim protagoniștii, așa că rivalii nu au fost capabili să domine jocul. Dacă s-ar fi întâmplat asta, Messi ar fi arătat de ce este cel mai bun din lume. Ideea a fost să facem un pressing avansat și să avem mingea. A fost mult efort și multă daruire din partea jucătorilor.", a mai spus Sampaoli.

Antrenorul argentinian și-a lăsat țara natală fără vreun trofeu major în ultimii 22 de ani. Sampaoli încă nu își începuse cariera de tehnician în 1993, când Argentina cucerea Copa America

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport



Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑