Evoluţie de succes! Jari-Matti Latvala a câştigat pentru al doilea an la rând Raliul Franţei



05 октября 2015
Foto: redbull.com

Jari-Matti Latvala a câştigat pentru al doilea an la rând Raliul Franţei. Pilotul finlandez s-a impus în faţa lui Elfyn Evans şi a lui Andreas Mikkelsen. Campionul mondial în exerciţiu, Sebastian Ogier a terminat etapa din Franţa pe locul 15. 

Jari-Matti Latvala nu a avut probleme în Raliul Franţei, care s-a desfășurat pentru prima dată după șapte ani în Corsica. Finlandezul a câștigat fără probleme etapa, încheind cei 332 de kilometri cronometrați în două ore, 39 de minute şi 46 de secunde. Aceasta este a doua victorie consecutivă pentru Latvala în Franța, pilotul celor de la Wolkswagen impunându-se și în 2014.

Pe locul doi în Raliul Franţei s-a clasat britanicul Elfyn Evans. Acesta a ajuns la finiş în două ore, 40 de minute şi 29 de secunde.

Podiumul a fost completat de norvegianul Andreas Mikkelsen. Pilotul de la Wolkswagen a terminat Raliul Franţei cu o întârziere de trei secunde față de Evans.

După ce şi-a asigurat al treilea titlu mondial consecutiv după succesul din Raliul Australiei, Sebastian Ogier nu mai evoluează la cel mai înalt nivel. Francezul a terminat etapa din Corsica doar pe locul 15.

Cu două etape înainte de sfârşitul Campionatului Mondial de Raliuri, Sebastian Ogier este lider şi are 238 de puncte. În ultimele două runde se va da o luptă incendiară pentru locul secund.

Jari-Matti Latvala se află pe locul doi şi are cu 34 de puncte mai multe decât al treilea clasat, Andreas Mikkelsen.

Următoarea etapă este Raliul Cataluniei, care va avea loc între 23 și 25 octombrie, în timp ce ultima rundă a sezonului se va desfăşura în Ţara Galilor, în perioada 13-15 noiembrie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑