Mirel Radoi a participat la prima lectia de la scoala de antrenori din R. Moldova. "E un tip destul de placut" - VIDEO



05 октября 2015

Oficial, Mirel Radoi face scoala de antrenori in Republica Moldova. Astazi romanul a participat la prima lectie, insa vedeta Stelei Bucuresti nu a dorit sa disucte cu jurnalisitii.


Romanul Mirel Radoi va merge timp de 3 zile la lectii la scoala federala de antrenori din Chisinau. Cursurile au loc la Complexul sportiv al clubului Buiucani. In prima parte a zilei viitorii antrenori au avut lectii teoretice iar dupa masa au trecut la practica.

 

Starul roman nu a dorit sa stea de vorba cu presa, Vladimir Japalau, cel care instruieste viitorii antrenori, ne-a descris atmosfera de la ore dupa venirea romanului.

 

Vladimir JAPALAU, RESPONSABIL INSTRUIREA ANTRENORILOR: “Este un tip destul de placut, tot ok nu am avut careva divergente. In auditoriu el e destul de simplu, e ok, discutam intre noi. E foarte bine cand sunt foarte multi fosti jucatori profesionisti si apar careva discutii intre ei si deja nivelul cursului creste. Clar ca este ceva deosebit ca personalitate, a jucam mult timp la Steaua, dar oricum aici am venit toti sa invatam. Poti sa i-ai licenta si in Italia si unde vrei, nu este nici o diferenta, procesul de instruire este acelasi. ”


Alaturi de Mirel Radoi, la acelasi curs a venit si un alt roman, Alex Piturca Junior, fiul fostului selectioner al Romaniei. Cei doi ar urma ca dupa un an sa primeasca licenta UEFA de antrenor de tip C, curs ce contine 4 moduli si costa 300 de euro.

 

Este insa abia inceputul, urmeaza alte cursuri pentru licenta B si A, iar pentru a fi un antrenor de talie mondiala ai nevoie sa obtii licenta Pro. Mirel Radoi a preluat conducerea tehnica a echipei Steaua in vara, inlocuindu-l pe Constantin Galca, fiind la prima experienta de antrenor. Ulterior Radoi a fost sanctionat de catre UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnica a campioanei Romaniei la meciurile din cupele europene, deoarece nu detine licenta de antrenor. Dupa aceasta Radoi a primit si interdictie si la meciurile din campionatul Romaniei. Acum oficial antrenor principal al Stelei Bucuresti este tehnicianul Titi Dumitriu, in timp ce Mirel Radoi este la club in postura de Director Sportiv. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑