China bate recorduri: Clubul de fotbal Jiangsu, antrenat de Dan Petrescu si Emil Caras, l-a transferat pe brazilianul Alex Teixeira de la Sahtior Donetk pentru 50 de milioane de euro - VIDEO



06 февраля 2016

China bate recordurile. Clubul de fotbal Jiangsu, antrenat de romanul Dan Petrescu si moldoveanul Emil Caras, l-a transferat pe atacantul brazilian Alex Teixeira de la Sahtior Donetk si a platit 50 de milioane de euro. In total, echipele chineze au cheltuit in aceasta iarna deja peste 250 de milioane de euro pe jucatori.


FC Liverpool a tras tare pentru a-l aduce pe Alex Teixeira de la Sahtior. Cormoranii au facut o oferta de 40 de milioane de euro pentru atacantul brazilian, insa propunerea chinezilor de la Jiangsu a depasit toate asteptarile. Clubul, antrenat de romanul Dan Petrescu, ajutat de moldoveanul Emil Caras, a dat 50 de milioane de euro. Atat Sahtior, cat si Teixeira au acceptat, iar brazilianul va avea acum un salariu de 12 milioane de euro pe an. 

Acum cateva zile, Jiangsu a mai reusit un transfer de senzatie. A dat 28 de milioane de euro echipei Chelsea pentru mijlocasul Ramires. 


Dan PETRESCU, ANTRENOR JIANGSU 
Este foarte mult, peste ce m-as fi asteptat vreodata. Mi se par niste sume exagerate. Nu stiu daca se merita acesti bani. Cred ca cu acesti bani clubul nostru putea sa cumpere vreo 10 jucatori. 


In aceasta iarna, cluburile de fotbal din China bat toate recordurile. Guangzhou Evergrande a platit 42 de milioane de euro pentru Jackson Martinez, de la Atletico Madrid. Formatia Hebei l-a semnat pe Gervinho de la AS Roma pentru 18 milioane de euro, iar Shanghai a dat 13 milioane pe Fredy Guarin, de la Inter Milano. In total, echipele din China au cheltuit deja peste 250 de milioane de euro in aceasta iarna. Toate acestea dupa ce presedintele Chinei a creat un grup de lucru care sa gaseasca investitori in fotbal si sa ridice nivelul acestui sport in tara. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑