Tehnicianul nationalei Moldovei, Stefan Stoica, promite o schimbare la fata a nationalei. Pentru meciul de vineri cu Rusia el a convocat 5 jucatori noi, inclusiv de la echipe nou promovate.



06 октября 2015

Tehnicianul nationalei Moldovei, romanul Stefan Stoica, promite o schimbare la fata a nationalei. Pentru meciul de vineri cu Rusia el a convocat 5 jucatori noi, inclusiv de la echipe nou promovate.


Stefan STOICA, SELECTIONER MOLDOVA: “Vrem sa facem o figura frumoasa, nu vreau sa jucam ca sa fim si noi la numar acolo, nu noi o sa luptam. Da rusii au echipa, au de unde sa aleaga, insa nu exista superechipa si superoameni. Nustiu daca batem, dar o sa luptam cu toata forta.


Si jucatorii sunt altfel motivati acum, dupa venirea noului tehnician. 


Eugen CEBOTARU, MIJLOCAS NATIONALA MOLDOVEI: “O motivatie in plus eu cred ca a aparut la fiecare acuma si eu cred ca va fi un meci interesant impotriva Rusiei.”


Igor ARMAS, FUNDAS NATIONALA MOLDOVEI: “Noi suntem pregatiti sa luptam cu ei.


Pe ultima suta de metri au intervenit unele probleme in lot. Jucatorul de la ASA Targu Mures Alexandru Dedov a venit accidentat din Romania si imediat i-a fost gasit inlocuitor. La nationala, pentru prima data a fost chemat atacantul celor de la Petrocub, Roman Sumchin. In varsta de 22 de ani, acesta a marcat in acest sezon 4 goluri.


Roman SUMCHIN, ATACANT NATIONALA MOLDOVEI: “Înţeleg că sunt tânăr şi nimeni nu pune presiune pe mine, deopotrivă mă ajută, încerc să mă liniştesc pentru că văd că am emoţii. Mi-aş dori să ies pe teren, să debutez, să joc măcar 5 minute.”


Pe langa Sumchin, alti 4 jucatori pot debuta la selectionata. La fel de la Petrocub a fost chemat mijlocasul Vlad Ambros. De la Fc Academia a venit fundasul Eugeniu Celeadnic, iar de la Sheriff poate debuta portarul Alexei Koselev. Deasemenea in premiera a fost convocat si atacantul lui Saxan, Sergiu Istrati. La ultimile partide ale nationalei suporterii au fost nemultumiti si au scandat injurii la adresa tricolorilor.


Maxim POTARNICHE, FUNDAS NATIONALA MOLDOVEI: “Trebuie sa ne asumam orice strigat, ma rog asta este fotbalul, dar vom da toate puterile acolo pe teren. Chiar daca nu obtinem un rezultat sa nu ne fie rusine de joc si sa lasam suporterii satisfacuti.”


Mijlocasul tricolorilor, Alexandru Gatcan, care este capitan la FC Rostov, spune ca nu vede ca in selectionata rusa sa fie cineva anume pericolul numarul 1.


Alexandru GATCAN, MIJLOCAS NATIONALA MOLDOVEI: “Cred ca toata echipa lor, nu este cineva asa deosebit.”


Meciul Moldova – Rusia se joaca vineri, 9 octombrie, la Chisinau, pe stadionul Zimbru, cu incepere de la ora 21 si 45 de minute. Apoi pe 12 octombrie, selectionata noastra va juca ultima partida din preliminariile catre EURO 2016, in deplasare cu Suedia. Moldova este ultima in grupa G, avand doar 2 puncte dupa 8 etape, tricolorii reusind doua egaluri in fata Rusiei si Liechtensteinului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑