Președintele FRR: "A fost o miză mare pentru viitorul nostru. Putem face o figură frumoasă și cu Italia!"



07 октября 2015

 

**VIDEO** Președintele FRR: 

VIDEO România - Canada 17-15. Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș (foto, în stânga), a văzut din tribune succesul istoric al "Stejarilor" la Cupa Mondială, 17-15 contra Canadei, după o revenire de excepție.

Fost căpitan al României, "Hari" Dumitraș spune că meciul de la Leicester a avut o importanță deosebită pentru sportul cu balonul oval din România, care se păstrează astfel în elita rugby-ului mondial. La final, a mers în vestiarul echipei lui Lynn Howells, unde bucuria era imensă, dar competiția nu s-a terminat pentru jucătorii noștri.

Duminică, România joacă ultimul meci la actuala ediție a Cupei Mondiale, împotriva Italiei, de la ora 16:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport. Fără posibilitatea de a merge mai departe, în fazele eliminatorii, "Stejarii" se luptă cu peninsularii pentru locul al 3-lea în Grupa D.

"A fost greu și sunt fericit, mă bucur pentru băieți, mă bucur pentru sportul românesc și pentru toți cei care au crezut în noi. Este cea mai mare revenire de la toate Cupele Mondiale. Am crezut până la capăt, am arătat că suntem adevărați români. Am suferit, e adevărat, la un moment dat am crezut că am pulsul la 280, dar am crezut până la capăt. Am revenit pe bazele noastre și acolo unde suntem puternici, pe înaintare. I-am măcinat.", a declarat Haralambie Dumitraș, la finalul meciului România - Canada 17-15.

"Mă bucur enorm pentru rugby-ul românesc, pentru sportul românesc, pentru oamenii din țară, care au muncit greu din umbră și i-au crescut pe acești copii. Întotdeauna trebuie să crezi. Nu contează pe cine ai în față, ci pe cine ai lângă tine. Băieții au crezut până la capăt și am arătat că se poate. Sunt trist pentru prietenii mei canadieni, dar mă bucur că am rămas în elită și suntem acolo.", a adăugat președintele Federației Române de Rugby.

Haralambie Dumitraș a vorbit despre importanța victoriei istorice a României: "Meciul a avut o miză foarte mare pentru viitorul rugby-ului nostru. Suntem înaintea Canadei și probabil vom intra în clasament în primii 16. Primii 16 din lume vor primi o atenție mai mare din partea forurilor internaționale. E important să stai acolo. De cei care pierd nu își amintește nimeni și nu suntem niște pierzători. Acești băieți ne dau speranțe mari că putem face o figură frumoasă și cu Italia".

"Am fost în vestiar după meci. A fost un moment de bucurie, după care s-au recentrat lucrurile destul de repede. Urmează meciul cu Italia și competiția nu s-a terminat pentru noi. Urmează o zi de recuperare apoi pregătirile.", a încheiat șeful FRR.

Italia - România se joacă duminică, 11 octombrie, de la ora 16:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport. Fazele VIDEO vor fi în timp REAL pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro.



Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑