Primul om din lume care s-a căţărat pe un relief extrem din Liban este un austriac



08 октября 2015
Foto: publika.md

Super-starul din alpinism, David Lama este primul om din lume care s-a căţărat pe un relief extrem din Liban. Austriacul a avut parte de o frumuseţe rară în timp ce escalada peştera.

După ce a a reuşit să se caţere pe lanţuri muntoase ca Cerro Torre sau Masherbrum, austriacul David Lama a escaladat şi o peşteră din Liban, care are un grad de dificultate extrem.

Multiplul campion mondial şi deţinătorul Cupei Mondiale, David Lama a revenit în alpinism în acest an şi s-a confruntat cu probleme mari în timpul escaladării peşterii din Liban.

După ce a avut parte de porţiuni umede, pline de noroi şi fragile, David Lama şi-a atins într-un final obiectivul.

"Prima jumătate a traseului nu este atât de dificilă şi chiar te odihneşti la un anumit punct. De acolo urmează partea dificilă. Ai parte de porţiuni mici de care te poţi fixa. Dacă scoţi unul dintre suporturi, urcarea este complet imposibilă", a zis bărbatul.

Devenind primul alpinist din lume care a escaladat această peşteră, David Lama şi-a permis luxul să-i dea un nume. Austriacul a botezat-o Avaatara, inspirându-se din filmul lui James Cameron, Avatar, care a câştigat trei premii Oscar.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑