Pițurcă e dezamăgit de Van Gaal: “Ce joc a imprimat la turneul final? Foarte urât, cu 5 fundași!”



09 июля 2014

 

campionat mondial 2014**VIDEO** Pițurcă e dezamăgit de Van Gaal: “Ce joc a imprimat la turneul final? Foarte urât, cu 5 fundași!”

Olanda a câștigat grupa preliminară europeană din care a făcut parte și prima reprezentativă a României, calificându-se de pe primul loc la CM 2014, și câștigând la scor, 4-0 și 4-1, ambele dispute cu reprezentativa pregătită de Victor Pițurcă.

Selecționerul e dezamăgit însă de jocul olandezilor, chiar dacă aceștia au ajuns în semifinalele turneului. Prin telefon, în direct la Special pe Digi Sport 1, Pițurcă a criticat tactica antrenorului batavilor:

“Ce joc a imprimat Van Gaal la acest turneu final? Foarte urât, cu cinci fundași... În momentul când joci cu trei fundași centrali... Sigur, pe contraatac, când îl ai pe Robben, pleci pe contraatac.

Olanda e spectaculoasă dacă are spații. Dar dacă nu... Nu mai e echipa Olandei cea care pasa foarte rapid, avea o circulație foarte bună. Numai când a fost cu cuțitul la os a jucat așa cum o știam. Și Olanda și Argentina, când au pierdut mingea, s-au retras în propria jumătate și s-au apărat pozițional.”

Selecționerul a vorbit și despre victoria reușită de Germania, 7-1, în semifinala cu Brazilia: “Ceea ce s-a întâmplat aseară, nu știu dacă s-a mai întâmplat în istorie. S-a întâmplat la acest nivel, o semifinală de Campionat Mondial. O clipă de neatenție face să se întâmple și surprize de genul acesta. Brazilienii au intrat foarte încrezători în teren, au început bine meciul, probabil își făcuseră animite planuri, vise iluzii, jucătorii.

Au primit acel gol, l-au primit repede pe al doilea, pe al treilea și a început catastrofa. Nemții dacă te prind, având jucători foarte inteligenți, te execută. Iar brazilienii au căzut cu totul, după ce au primit al doilea și al treilea gol. Brazilia nu mai este ce a fost odată. Sunt foarte mulți jucători brazilieni în toată lumea, dar Brazilia nu mai dispune de acei jucători extraordinari pe care-i avea odată.”


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑