Şoc la Turul Franţei! Câştigătorul din 2013, Chris Froome, a abandonat competiţia



09 июля 2014

 

Şoc la Turul Franţei! Câştigătorul din 2013, britanicul Chris Froome a abandonat Turul Franţei, după ce a căzut de trei ori în ultimele două etape. Rutierul britanic s-a accidentat la cot şi la picior.

După ultima căzătură, cu aproximativ 70 de kilometri înainte de finalul etapei a cincea, Froome a decis să nu mai continue cursa şi a urcat într-o maşină a echipei sale.

Chris Froome, în vârsta de 29 de ani, a câştigat Turul Frantei în 2013 şi era principalul favorit al competitiei de anul acesta. În momentul abandonului, britanicul se afla pe locul 7, la doar 2 secunde de purtătorul tricoului galben, italianul Vincenzo Nibali.

Etapa a cincea a fost câştigată surprinzător de către olandezul Lars Boom, de la echipa Belkin. Acesta a atacat cu 6 kilometri înainte de final şi a câştigat pentru prima dată în carieră o etapă în Turul Franţei. Boom a fost urmat la finiş de către cicliştii echipei Astana, Jakob Fuglsang şi Vincenzo Nibali. Acesta din urmă a fost marele câştigător al rundei.

Pe lângă faptul că şi-a păstrat prima poziţie la general, italianul s-a distanţat faţă de principalul favorit la titlu, Alberto Contador, care a ajuns al 37-lea în etapa a cincea, la două minute şi 37 de secunde. Nibali este urmat pe podiumul clasamentului general de către acelaşi Fuglsang şi de către slovacul Peter Sagan, de la Cannondale.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑