Povestea de succes a fotbalistului moldovean Oleg Reabciuk. Află cum a ajuns să evolueze pentru FC Porto



010 ноября 2016
sursa: superportistas.com
Tânărul fotbalist Oleg Reabciuk a emigrat în Portugalia, alături de părinţi, când avea doar 4 ani. Peste câţiva ani a primit cetăţenie portugheză, iar după ce a jucat fotbal mai mult prin curte, părinţii l-au dus la şcoala de fotbal din oraşul Rio Maior.
A urmat apoi Academia de fotbal a clubului Sporting Lisabona, iar ulterior a ajuns la echipa de juniori a clubului Belenenses. El a devenit campion al Portugaliei cu echipa de juniori U-16.
Oferta vieţii a venit, însă, în acest an. Vara trecută Oleg Reabciuk a semnat cu FC Porto.
"La ultimul meci pentru Belenenses am jucat împotriva lui FC Porto, atunci a devenit campioana Portugaliei. Am evoluat foarte bine, ei m-au văzut şi ulterior mi-au făcut o ofertă. Nici nu îmi venea a crede. I-am spus mamei şi tatălui, toţi erau fericiţi", a spus fotbalistul.
Periodic, Oleg Reabciuk a fost invitat să se antreneze cu prima echipă, cum se practică adesea în Portugalia. El a avut posibilitatea să se pregătească alături de vedetele clubului lusitan.
"Am avut oportunitatea să mă antrenez cu echipa a doua, dar şi cu prima echipă. O experienţă foarte bună. Am avut posibilitatea să mă antrenez alături de Casillas, care a câştigat tot ce se poate câştiga în fotbal. Da, i-am marcat, doar că asta la antrenament", a mai adăugat el.
 width=
La echipa de juniori a lui FC Porto Oleg Reabciuk joacă pe postul de fundaş lateral-stânga. El evoluează în UEFA Youth League, competiție care se desfășoară anual între echipele de juniori U-19 ale cluburilor participante în grupele Ligii Campionilor. Reabciuk a fost integralist în primele 4 meciuri.
"Când eram la Belenenses mereu mă gândeam că Liga Campionilor va fi o experienţă de pe altă lume. Când mi-a ajuns rândul să joc în primul meci nici nu îmi venea a crede că, iată, asta e Liga Campionilor şi eu joc împotriva unor echipe bune, cum sunt Leicester City sau FC Copenhaga", a precizat jucătorul lui Porto.
În această lună Oleg Reabciuk a fost convocat la selecţionata Moldovei de juniori sub 19 ani. El a debutat deja pentru naţională în partida cu reprezentativa similară a Serbiei în preliminariile Campionatului European.
"Anul acesta am început să joc la un club mai bun, mai cunoscut şi iată am fost convocat. Desigur, sunt foarte fericit că pot să vin aici să ajut selecţionata ţării în care m-am născut", a mărturisit Oleg.
"În primele zile cam a avut emoţii, dar băieţii l-au ajutat şi s-a încadrat foarte bine în colectiv. Are viteză, centrare bună, cred că poate să ne ajute mult pe banda stângă", a precizat antrenor naţionala Moldovei U-19, Veaceslav Rusnac. 
Oleg Reabciuk are 18 ani. Fotbalistul visează să joace la prima echipă a clubului FC Porto şi să reprezinte în continuare naţionala Moldovei.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑