Meci dramatic între Zimbru Chişinău şi FC Tiraspol! Echipa câştigătoare s-a decis la penalty-uri



016 апреля 2014

 

Zimbru Chişinău a eliminat deţinătoarea Cupei Moldovei, FC Tiraspol, într-un meci dramatic jucat în sferturile competiţiei. După ce la finalul timpului regulamentar şi a celor două reprize de prelungiri scorul a fost egal, 1-1, câştigătoarea s-a decis la penalty-uri. Zimbru a câştigat până la urmă cu 7-6, fiecare din cele două echipe executând câte 10 lovituri de departajare.

Zimbru a deschis scorul în minutul 32, prin Dan Spătaru, însă FC Tiraspol a egalat cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, prin fostul jucător al galben-verzilor, Oleg Molla. În prelungiri nu s-a marcat niciun gol, iar învingătoarea s-a decis la penalty-uri. Cele două echipe au avut nevoie de câte zece lovituri fiecare pentru a decide învingătoarea, iar golul victoriei a fost marcat de Ion Jardan.

"A fost cel mai greu meci. Am jucat 120 de minute. A fost un meci greu din punct de vedere al terenului şi al timpului. A plouat mult. A fost un teren greu. Dar suntem foarte bucuroşi că am câştigat", a menţionat jucătorul echiepei Zimbru Ion Jardan.

"Când s-a marcat ultimul gol nici nu m-am uitat în direcţia porţii. Nu vroiam să văd un eventual eşec, pentru că au fost trei serii la rând în care am avut ocazia să câştigăm", a spus antrenorul echipei Zimbru, Oleg Kubarev.

Eroul formaţiei din Chişinău a fost însă portarul Denis Rusu, care a apărat trei lovituri de la 11 metri.

"Până acum, este cel mai greu meci pe care l-am avut la echipa asta. Un meci care trebuia câştigat neapărat pentru că ne dorim cu toţii să câştigăm Cupa", spune portarul de la Zimbru Denis Rusu.

"Seria de penalty-uri este ca o loterie. Zimbru a avut mai mult noroc. Îi felicit cu această victorie", a mai spus antrenorul FC Tiraspol, Vlad Goian.

Zimbru s-a calificat în semifinalele Cupei Moldovei pentru prima dată din ultimele cinci sezoane. În penultimul act al competiţiei, galben-verzii vor juca cu Dacia, care a învins Academia cu 3-0. Cele două formaţii s-au întâlnit în semifinale şi în 2009. Atunci, lupii galbeni au eliminat Zimbru cu scorul general de 3-2.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑