Max Mosley a criticat dur actuala conducere a Formulei 1. Ce îl nemulţumeşte pe fostul şef FIA



016 апреля 2014

 

Fostul şef al FIA, Max Mosley a criticat dur actuala conducere a Formulei 1. Britanicul, care a condus sportul auto mondial timp de 16 ani, a declarat că şefii Marelui Circ au dat-o în bară cu noile reguli la motoare. Mosley consideră că acestea au favorizat o singură echipă, Mercedes, care are cele mai mari şanse să câştige titlul la constructori în acest sezon. 

Fostul preşedinte al FIA, Max Mosley consideră că noile reguli stabilite înaintea acestui sezon la motoare ar putea decide titlul la constructori în 2014.

"Regulamentul a fost stabilit şi nimeni nu-l mai poate schimba. Aceste interdicţii i-au favorizat pe cei de la Mercedes şi au dejavantajat alte echipe. Dar regulamentul nu mai poate fi schimbat cel puţin până în 2015", a declarat fostul preşedinte FIA Max Mosley.

Odată cu intrarea în vigoare a acestor reguli, a apărut o nouă problemă, sunetul slab al motoarelor. Şefii Marelui Circ s-au speriat că, din această cauză, numărul de spectatori la Marile Premii va scădea. Mosley a declarat că intenţia de a spori artificial intensitatea sunetului poate reprezenta un nou eşec pentru şefii Marelui Circ.

"Nu cred că cineva va zice "Uite, Vettel a spus că aceste motoare sunt prea liniştite, aşa că nu mă mai uit la cursă." Acest lucru nu se va întâmpla. Oamenii vor stinge televizoarele dacă cursa va fi plictisitoare. Dar, vă asigur că toţi vor privi Formula 1 în continuare", a spus Max Mosley.

Max Mosley a îndeplinit funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism între anii 1993 şi 2009, iar succesorul său este actualul şef, Jean Todt. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑