EXCLUSIV Mircea Lucescu: ”Dacă nu eram eu, 100% Steaua nu câștiga CCE”



016 декабря 2014

 

**VIDEO EXCLUSIV** Mircea Lucescu: ”Dacă nu eram eu, 100% Steaua nu câștiga CCE”

Tehnicianul celor de la Șahtior, Mircea Lucescu, spune că el a creat, înainte de revoluție o competiție acerbă Stelei, care i-a ajutat pe roș-albaștri să câștige CCE în mai 1986.

VIDEO Steaua - Dinamo Kiev, 0-2. Steaua a ratat calificarea în ”16”-imile UEFA Europa League, dar jocul prestat de elevii lui Costel Gâlcă a fost apreciat de mai mulți specialiști din fotbalul românesc.

Mircea Lucescu a vorbit, ÎN DIRECT, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club” de la Digi Sport, despre cauzele care au dus la eliminarea Stelei din competiția europeană.

”Îmi pare rău pentru Steaua, pentru că a avut jocul în mână, putea să câștige contra celor de la Dinamo Kiev. Dar, a fost o precipitare, se făcuse o presiune prea mare asupra lor și dacă au ajuns să se lovească între ei în fața porții, asta demonstrează clar că nu erau liniștiți.

N-au fost cu nimic mai prejos față de Dinamo Kiev, din contră au jucat mai bine ca ei”, a spus Lucescu.

Chestionat de ce Steaua domină autoritar în acest moment întrecerea internă, dar nu reușește să obțină rezultate bune în partide din cupele europene, ”Il Luce” a explicat, folosindu-se de un exemplu propriu.

”Dacă nu există competiție internă, nu faci nimic, dacă nu există două-trei echipe puternice, echilibrate valoric, care să se bată foarte tare la titlu, e foarte greu.

Mi-aduc aminte de performanța Stelei din 1986, când a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Acum, nu că vreau să mă dau eu mare, să mă laud, dar dacă nu se întâmpla ca eu să preiau Dinamo și să creez imediat o stare de dispută și de concurență teribilă cu Steaua, dacă nu făceam acest lucru, Steaua 100% nu câştiga Cupa Campionilor, nu mai avea concurenţă. Competiția este singura care creează valoare și performanță”, a conchis Mircea Lucescu la Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑