Scenariu apocaliptic în Liga 1? ”Dacă nu vin banii din drepturile TV, campionatul se oprește din retur”



017 декабря 2014

 

**VIDEO** Scenariu apocaliptic în Liga 1? ”Dacă nu vin banii din drepturile TV, campionatul se oprește din retur”

Florin Prunea trage semnalul de alarmă! Liga întâi ar putea fi în pericol. Majoritatea cluburilor au mari probleme financiare şi sunt dependente de banii din drepturile TV. Următoarea tranşă către LPF, 16 milioane de euro, trebuie plătită până În februarie anul viitor.

„Dacă nu vin banii din drepturile TV campionatul se opreşte din retur”, spune preşedintele Iaşiului.

„Sigur, pe de altă parte, e vorba de drepturile din televiziune, eu sper să nu fie probleme, pentru că se vorbește că ar fi probleme foarte mari. Dacă sunt probleme cu aceste drepturi, părerea mea este că se va opri campionatul.

Nu e o exprimare prea dură. Cu siguranță campionatul nu va mai continua. Toate echipele, exceptând poate Steaua, așteaptă rata din ianuarie să își plătească datoriile către jucători pe lunile precedente”, susține fostul internațional.

Multe cluburi sunt deja în pragul colapsului financiar. Dintre toate, Ceahlăul se clatină cel mai mult şi riscă să nu mai înceapă returul.

„Cum dispare acea persoană... Luați exemplu. Domnul Ștefan, la Piatra Neamț... Echipa cu siguranță, dacă nu va veni cineva să o ia, va dispărea și exemplele pot continua.

Problema principală a fotbalului românesc eu cred că este că fiecare club, în momentul în care a ajuns să depindă de o singură persoană, era clar că dacă acea persoană va avea o problemă de sănătate sau de altă natură, cluburile dispar”, a mai zis Florin Prunea.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑