Germania, gata să găzduiască Campionatul European de fotbal din 2024



017 декабря 2014
www.oricesport.ro

Nemţii sunt gata să organizeze Campionatul European din 2024. Conducerea Federaţiei de Fotbal din Germania a anunţat că sunt şanse foarte mari să obţină dreptul de a găzdui Campionatul European, deoarece Germania deja dispune de toate condiţiile necesare.

Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, a anunţat anul trecut că Germania va candida pentru organizarea ediţiei din 2024 a Campionatului European. Acum, oficialii forului consideră că nemţii au şanse mari să organizeze Europeanul, pentru că Germania are experienţa necesară în organizarea turneelor de anvergură.

"Noi vrem să găzduim Euro 2024 și cred că șansele noastre sunt foarte mari. Nu sunt prea multe țări în Europa care sunt pregătite din punct de vedere logistic şi organizatoric să desfăşoare un campionat cu 24 de echipe. Vor fi 51 de meciuri şi avem nevoie de 10 stadioane. Nu trebuie să le construim pentru că le avem deja", a spus Wolfgang Niersbach.

Comitetul Executiv al UEFA va lua o decizie în privinţa gazdei turneului final din 2024 până în 2017. Germania a mai găzduit Campionatul European din 1988 şi Mondialul din 2006. Comitetul de Olimpic din Germania şi-a anunţat intenţia de a organiza şi Olimpiada din 2024, însă preşedintele federaţiei, Wolfgang Niersbach crede că există şanse mai puţine să se întâmple acest lucru.

"În ceea ce privește Olimpiada, noi susținem dorinţa Comitetului Olimpic. Însă, cred că este greu de crezut că decizia va fi luată în favoarea noastră", a precizat preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal

Germania a găzduit doar o dată Jocurile Olimpice, în 1936.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑